search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:22
MENU CLOSE

Παρίσι: Το άγαλμα που προσκυνάνε για να φέρει… σεξ και γονιμότητα

23.12.2023 13:59
tafos1

Στο κοιμητήριο Περ Λασέζ (Père – Lachaise) του Παρισιού υπάρχει ένας τάφος που προσελκύει χιλιάδες γυναίκες για έναν παράδοξο λόγο.

Ο Victor Noir (Βίκτορ Νουάρ) ήταν ένας δημοσιογράφος που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Μετά θάνατον έγινε διάσημος για τον τάφο του παρά για τη δουλειά του

Το άγαλμα σε φυσικό μέγεθος του εκλιπόντος Noir – σε στάση ανθρώπου που μόλις έχει πέσει νεκρός από πυροβολισμό – πιστεύεται ότι φέρνει επιτυχία στον έρωτα, καλή σεξουαλική ζωή και γονιμότητα. Γιαυτό και τα χείλη και η περιοχή των γεννητικών οργάνων στο παντελόνι του μπρούτζινου γλυπτού γυαλίζουν πλέον από το «τρίψιμο» χιλιάδων (γυναικείων κυρίως) χεριών.

Το 2004, χτίστηκε ένας φράχτης γύρω από τον τάφο για να εμποδίσει τις γυναίκες να αγγίξουν το άγαλμα, αλλά μετά από πολλές διαμαρτυρίες κατεδαφίστηκε.

Ποιος ήταν ο Νουάρ

O Victor Noir ήταν ένας Γάλλος δημοσιογράφος που πέθανε στα τέλη του 19ου αιώνα.

O Noir έζησε στο Παρίσι και έγραψε κείμενα πολιτικά, υπερασπιζόμενος με πάθος τις δημοκρατικές του αξίες. Το 1870, ο Πρίγκηπας Pierre Bonaparte τον προκάλεσε σε μάχη με όπλα και στο τέλος, τον σκότωσε.

Στην κηδεία του στην στη γενέτειρά του, Neuilly, τιμήθηκε ως αγωνιστής της δημοκρατίας, με σχεδόν 100.000 άνθρωποι να τον αποχαιρετούν και να προσκυνούν τον τάφο του.

Στα τέλη του 19ου αιώνα- μετά την ίδρυση της Τρίτης Γαλλικής Δημοκρατίας- η σωρός του μεταφέρθηκε τιμητικά στο κοιμητήριο Perre Lachaise στο Παρίσι και ο γλύπτης Jules Dalou φιλοτέχνησε στη μνήμη του ένα άγαλμα – με μια γενναιόδωρη διακόσμηση από τον καλλιτέχνη στα επίμαχα σημεία.

Καμία πραγματική σχέση δηλαδή η φήμη που απέκτησε το επιτάφιο άγαλμα με το σεξ.

Διαβάστε επίσης:

DW: Οι Βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης παρουσιάζουν νέα πρόσωπα για να ανανεώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου

Ευθανασία: Η Κούβα νομιμοποίησε το δικαίωμα – Τι έγραφε ο Αλέξανδρος Βέλιος πριν 8 χρόνια 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Τεχεράνη απειλεί να κλείσει τη Μεσόγειο για τα «εγκλήματα» στη Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:22