ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:23
MENU CLOSE

Φρανσουάζ Μπετανκούρ: Η κληρονόμος της L'Oreal είναι η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου... και φέτος

29.12.2023 17:12

Η κληρονόμος της L’Oreal, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μάγιερς, έγινε η πρώτη γυναίκα που συγκέντρωσε περιουσία 100 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg και παραμένει η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου.

Η γαλλική αυτοκρατορία ομορφιάς που ίδρυσε ο παππούς της βρίσκεται σε τροχιά για την καλύτερη χρηματιστηριακή της επίδοση εδώ και δεκαετίες.

Η μετοχή της L’ Oreal βρίσκεται αυτή την περίοδο στα ύψη μετά από μια άνοδο 35% τη φετινή χρονιά, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να δαπανούν χρήματα σε πολυτελή προϊόντα μετά την πανδημία. Σύμφωνα με τη L’ Oreal τον περασμένο χρόνο η Μπετανκούρ Μάγιερς κι η οικογένειά της κατείχαν ποσοστό άνω του 34% των μετοχών της εταιρείας.

Η Μπετανκούρ Μάγιερς ήταν το μοναδικό παιδί της Λιλιάν Μπετανκούρ, ο πατέρας της οποίας, Eugène Schueller, ίδρυσε τον κολοσσό των καλλυντικών. Κληρονόμησε το μερίδιο της μητέρας της μετά τον θάνατό της το 2017. Η Μπετανκούρ Μάγιερς είναι πρόεδρος της εταιρείας συμμετοχών Tethys της οικογένειας και αντιπρόεδρος στο ΔΣ του ομίλου L’ Oreal.

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος

Εξακολουθεί να απέχει πολύ από τον Γάλλο ομόλογό της Bernard Arnault, ο οποίος ήταν δεύτερος στη λίστα με καθαρή αξία 179 δισ. δολάρια. Ο Arnault είναι ο ιδρυτής της LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελείας στον κόσμο, ο οποίος κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων υψηλών προδιαγραφών, όπως η Fendi και η Louis Vuitton.

Διαβάστε επίσης:

Φίνος Φιλμ: Αποχαιρετά το 2023 με ένα απολαυστικό βίντεο – ανασκόπηση της χρονιάς

Κραουνάκης κατά Πρωτοψάλτη: «Θα παρεξηγηθεί μια χοντρή που είναι από κάτω;»

Βασιλικό σκάνδαλο στην Ισπανία: Ο πρώην γαμπρός της Λετίθια βγάζει ξανά στη φόρα τα άπλυτά της

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:21
Exit mobile version