search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:51
MENU CLOSE

Γιώργος Λυγγερίδης: Κηδεύεται στη Θεσσαλονίκη ο αστυνομικός που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα (video/photos)

29.12.2023 13:15
liggeridis

Βαρύ είναι το κλίμα στη πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς αυτή την ώρα κηδεύεται ο Γιώργος Λυγγερίδης, ο οποίος που πέθανε μετά τα επεισόδια στον Ρέντη από φωτοβολίδα που δέχτηκε από χούλιγκαν στο πόδι.

Στον Άγιο Δημήτριο όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία από νωρίς το πρωί ο χώρος, έχει πλημμυρίσει από δεκάδες στεφάνια από επώνυμους, την πολιτική ηγεσία, τους συναδέλφους του αστυνομικού καθώς και απλούς πολίτες.

Ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Το «παρών» δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος.

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος» ανέφερε με αναρτησή του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία».

Κλείνουν δρόμοι για την κηδεία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σήμερα, Παρασκευή 29/12, στη Θεσσαλονίκη για την κηδεία του 31χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια στον Ρέντη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Άγιου Δημήτριου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Μαρίνου Αντίπα, επ. οδού Χαρίλαου Θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του Ιερού Ναού Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Ενόψει της εξόδιου ακολουθίας του υπαρχίφυλακα Γεωργίου Λυγγερίδη, που θα λάβει χωρά στον ιερό ναό άγιου Δημήτριου την παρασκευή 29-12-2023, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα εν ώρα υπηρεσίας την 07-12-2023, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Άγιου Δημήτριου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Μαρίνου Αντίπα, επ. οδού Χαρίλαου Θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του Ιερού Ναού Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη».

Τριήμερο πένθος στην ΕΛΑΣ

Τέλος, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, κηρύχθηκε από 27 Δεκεμβρίου έως και τις 29 Δεκεμβρίου, τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία.

«Με απόφαση του υπουργού Γιάννη Οικονόμου, «κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ελευσίνα: Νεκρός άνδρας μετά από πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία

Φάρσαλα: Οι σέξι αγρότες επανήλθαν με best of ημερολόγιο – Είναι για καλό σκοπό (photos)

Χολαργός: Χειροπέδες σε 16χρονο για ληστεία σε φαρμακείο με ψεύτικη καραμπίνα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:50