search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 04:35
MENU CLOSE

Οι επιθέσεις μίσους στον Δούκα, το παράδοξο που αντιμετωπίζει ο Κασσελάκης και το μήνυμα της κυβέρνησης στην ιεραρχία

03.01.2024 06:00
KOLLAZ3

Καλημέρα σας.

Τι έχεις τώρα, τι είχα πάντα!

Κάπως παραφρασμένη η λαϊκή ρήση, αλλά το νόημα είναι τούτο:

Όπως αφήσαμε το 2023, έτσι ξεκινήσαμε το 2024. Με ανούσιους διχασμούς, με παρανοϊκές συγκρούσεις και μία θεματολογία στο δημόσιο διάλογο, που είναι να αναρωτιέσαι.

Για παράδειγμα κάποιοι πέσανε να «φάνε» τον Χάρη Δούκα. Για την πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο Σύνταγμα.

Λες και ο δήμαρχος Αθηναίων, κρίνεται από την πρώτη εκδήλωση, που τυχαίνει στη θητεία του. Και την οποία δεν προλαβαίνει καν καλά καλά να την ετοιμάσει ο ίδιος!

Μάλλον δεν πρόκειται να του συγχωρήσουν ποτέ ότι κέρδισε τον Δήμο νικώντας τον Κώστα Μπακογιάννη.

Μιλάμε για πράγματα πέραν λογικής.

Επειδή ανέβασε, λέει, ένα παιδάκι πάνω στη σκηνή – της παρουσιάστριας της εκδήλωσης είναι το παιδάκι παρεμπιπτόντως. Ένα παιδάκι!

Και επειδή, λέει, είχε σημαίες της Παλαιστίνης από κάτω. Και τι να έκανε ο Δούκας, face control;

Ή να μην κάνει την εκδήλωση;

Είχε, λέει, πολλούς… αλλοδαπούς στο Σύνταγμα! Το ακούσαμε κι αυτό. Και πού είναι το κακό; Δηλαδή οι αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν σε δημόσιες εκδηλώσεις; Ονειρεύονται κάποιοι ένα είδος «Κωσταλέξι»; Ας το πουν ευθέως.

Δηλαδή, πήγανε Έλληνες, βέροι και λεβέντες, να απολαύσουν τη γιορτή, αλλά δεν χωρούσανε! Είχαν πιάσει το χώροι οι… «ξένοι». Παράκρουση, ρατσισμός και εμπόριο πατρίδας.

Εκτός κι αν τα προηγούμενα χρόνια, επί Μπακογιάννη ή Καμίνη, στις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς πηγαίνανε μόνο απόγονοι του Καραϊσκάκη και του Κολοκοτρώνη.

Η στήλη το έχει επισημάνει : Ο Δούκας θα είναι στόχος μιας άγριας προπαγάνδας και μιας επίθεσης, που λίγοι έχουν υποστεί. Για πολιτικούς λόγους, που ήδη φαίνονται, αλλά και θα μας απασχολήσουν στο μέλλον…

Λάθος απολογία

Άλλο παράδειγμα αλλοπρόσαλλης δημόσιας συζήτησης είναι οι επιθέσεις που δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης για τα δανεικά, με τα οποία διευκόλυνε τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να εκταμιευθεί η κρατική επιχορήγηση.

Καλούν τον Κασσελάκη να… απολογηθεί γιατί έβαλε χρήματα σε μία εταιρία του κόμματος, ώστε αυτή να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της αντί το θέμα της συζήτησης θα έπρεπε πώς να βρεθούν όσοι έχουν πάρει χρήματα από το δημόσιο κορβανά.

Αυτό εμπίπτει σε άλλη λαϊκή ρήση. Αυτή περί της φωνής που βάζει ο κλέφτης…

Βέβαια τον Κασσελάκη άλλο τον απασχολεί τώρα.

Το πώς, επιστρέφοντας στην Αθήνα και προετοιμάζοντας το συνέδριο θα καταφέρει να βελτιώσει τις δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος.

Διότι υπάρχουν γκρίνιες στην Κουμουνδούρου και τα πέριξ και ένα κόμμα δεν μπορεί να πάει έτσι για πολύ.

Το μήνυμα Μαξίμου σε εκκλησία

Διότι ο Κασσελάκης δεν έχει την πολιτική άνεση που διαθέτει αυτόν τον καιρό και ίσως για πολύ καιρό ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο οποίος φαίνεται ότι το πήρε απόφαση να φέρει σύντομα το νομοθέτημα για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και… όποιος αντέξει.

Σας ενημερώσαμε χθες για τις αντιδράσεις της εκκλησίας.

Γι’ αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης φρόντισε να στείλει μήνυμα στους ιεράρχες που αντιδρούν, ότι δεν κάνουν αυτοί κουμάντο στη χώρα.

Με βάση πληροφορίες, εκτιμώ ότι ο Ιερώνυμος και οι συν αυτώ, δεν θα σηκώσουν λάβαρο.

Το όποιο πρόβλημα θα έλθει από συγκεκριμένους μητροπολίτες, που σκέφτονται και τη διαδοχή και τρέχουν να δώσουν στίγμα, αλλά και τον χαμηλότερο κλήρο.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλγαρία: Στη ΜΕΘ επιβάτης που χτύπησε στο κεφάλι – Μαρτυρίες από τη σύγκρουση

Βουλγαρία: Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα, 10 τραυματίες – Συγκλονιστικές μαρτυρίες (photos/video)

ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε θεατές συναυλίας σκοτώνοντας 2 ανθρώπους – Εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34