search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:09
MENU CLOSE

Βουλγαρία: Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα, 10 τραυματίες – Συγκλονιστικές μαρτυρίες (photos/video)

02.01.2024 22:45
bulgaria_troxaio_0201_1920-1080_new
credit: Facebook/@Diana Russinova

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Βουλγαρία, όταν ένα τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με νταλίκα και βγήκε από τον δρόμο. Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι οδηγοί. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις στιγμές τρόμου που έζησαν.

Το τουριστικό λεωφορείο με ρουμάνικες πινακίδες, που μετέφερε τους τουρίστες προς τη Σόφια, συγκρούστηκε με τουρκική νταλίκα στον δρόμο από την πόλη Ρούσε προς την πόλη Μπιάλα, στο ύψος του Μπόροβο στη Βουλγαρία.

Όπως ενημέρωσαν οι βουλγαρικές αρχές, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το λεωφορείο ταξίδευαν 50 τουρίστες από την Ελλάδα που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά στο Βουκουρέστι.

«Δυστυχώς, είχαμε δύο ατυχήματα -ένα μικρό στη Ρουμανία και ένα δεύτερο στη Βουλγαρία. Οι περισσότεροι είμαστε καλά… Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, ήταν κεντρικός δρόμος. Τώρα περιμένουμε να μάθουμε πώς πάνε οι νοσηλευόμενοι, καθώς και να μεταφερθούμε στη Σόφια και από εκεί στην Ελλάδα… Ήταν απίστευτο αγχωτικό, δεν αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει, αλλά είμαστε χαρούμενοι που είμαστε καλά», είπε ο ένας εκ των Ελλήνων εκδρομέων.

«Οι επιβάτες βγήκαν από τα σπασμένα τζάμια του λεωφορείου»

Ένας οδηγός φορτηγού από την Τουρκία, που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το ατύχημα, έκανε λόγο για οδήγηση με μεγάλη ταχύτητα από τον οδηγό του λεωφορείου που μετέφερε τους Ελληνες.

«Το λεωφορείο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και μπροστά μου ήταν δύο-τρία λάστιχα, το λεωφορείο πήγαινε να με παρασύρει και εμένα. Ο συνάδελφός μου με πήρε τηλέφωνο ότι είχε ατύχημα, ότι συγκρούστηκε με λεωφορείο και ήρθα στο σημείο. Οι επιβάτες βγήκαν από τα σπασμένα τζάμια του λεωφορείου και τους βοήθησα να φύγουν πιο γρήγορα από το λεωφορείο», είπε ο Άκεν, συνάδελφος του οδηγού του τρακαρισμένου φορτηγού.

Δέκα τραυματίες – Ποια η κατάσταση της υγείας τους

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δέκα άτομα, οι οκτώ Έλληνες και οι δυο Ρουμάνοι και όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Από τους οκτώ που τραυματίστηκαν οι επτά μετά από τη μετάβαση τους σε νοσοκομείο της Ρούσε αναχώρησαν ενώ παραμένει στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους μια γυναίκα η οποία χειρουργήθηκε για τραύμα στο κεφάλι.

Μηδενικό το αλκόολ στο αίμα των οδηγών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δείγματα αλκοόλ και των δύο οδηγών ήταν αρνητικά, ενώ η έρευνα για το τροχαίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Ανεβαίνει ο απολογισμός των νεκρών, έφτασαν τους 55 – Μάχη με το χρόνο για επιζώντες

Ιταλία: Αναστέλλεται προσωρινά η άδεια οπλοφορίας του βουλευτή του κόμματος της Μελόνι που πυροβόλησε συγγενή αστυνομικού

Τόκιο: Γάλλοι εμπειρογνώμονες θα συμμετάσχουν στην έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:09