search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:04
MENU CLOSE

Έρχεται ανασχηματισμός, πιθανόν από ώρα σε ώρα οι ανακοινώσεις – «Κλείδωσαν» Χρυσοχοΐδης, Γεωργιάδης – Όλα τα ονόματα που ακούγονται

03.01.2024 14:59
ypourgiko_1810_1920-1080_new

Στις αποφάσεις του για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, φαίνεται πως έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες να ανακοινωθούν σήμερα οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Πληροφορίες λένε ότι θα πρόκειται μάλλον για μικρής έκτασης αλλαγές, με επίκεντρο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που προκαλούν «καραμπόλες» στην κυβέρνηση. Φεύγει σίγουρα ο Γιάννης Οικονόμου από το Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επιστρέφει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης μετακομίζει στο υπουργείο Υγείας, αφήνοντας σε άλλο στέλεχος το Εργασίας.

Επικρατέστερος για το υπουργείο Εργασίας ήταν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε τη θέση, γιατί θέλει να αφοσιωθεί στην προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έτσι πληροφορίες λένε πλέον ότι «παίζεται» για το εν λόγω υπουργείο η Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ για διάδοχοι του κ. Γεωργιάδη στο Εργασίας, ακούγονται και οι Κώστας Τσιάρας, Βασίλης Σπανάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Ιωάννης Μπούγας. Σημειώνεται ότι ο κ. Ρουσόπουλος είχε ακουστεί και για αναπληρωτής στο Ανάπτυξης για ζητήματα ακρίβειας.

Ερώτημα υπάρχει για το εάν οι αλλαγές θα αγγίξουν υπουργούς, για τους οποίους υπήρχε έντονη αμφισβήτηση το προηγούμενο διάστημα, όπως οι
Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης και ίσως και άλλοι.

Πηγές από το Μαξίμου μιλάνε για «στοχευμένες παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Άρα ο χρόνος των ανακοινώσεων είναι ανοιχτός και εξετάζεται με βάση όλα τα δεδομένα, ενδεχομένως και με την τελική έκταση που θα λάβει ο ανασχηματισμός, ανάλογα και με τις καραμπόλες που θα προκαλέσει.

Διαβάστε επίσης

Συρίγος στο topontiki.gr: Η θέση μου είναι βαθιά πολιτική – Δε συμφωνώ με την δήλωση Μαρινάκη, η δήλωση Κασσελάκη είναι δώρο στον Ερντογάν

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Aυτοί είναι οι μισθοί των δημάρχων και των περιφερειαρχών

ΣΥΡΙΖΑ: «Γεμάτη ψέματα, παγίδες και κινδύνους η δήθεν μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:04