search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:33
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας – Οι πρώτες εικόνες πριν τη συνάντηση στα Χανιά

06.01.2024 17:24
mitsotakis_blinken_xania

Στη Σούδα αναμένεται από λεπτό σε λεπτό ο Άντονι Μπλίνκεν όπου θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο σπίτι του έλληνα πρωθυπουργού στα Χανιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άντονι Μπλίνκεν θα συζητήσουν μια σειρά από θέματα και όλα είναι ήδη έτοιμα.

Στις εικόνες έξω από το σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού, διακρίνονται άντρες από την Ασφάλεια που ήδη έχουν πραγματοποιήσει εξονυχιστικούς ελέγχους και δημοσιογράφοι.

Από το πρωί ξεκίνησαν οι προετοιμασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα.

Από τις 16:00 το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι Έλληνες πολιτικοί που θα πάρουν μέρος στη συνάντηση τους οποίους υποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται ήδη στα Χανιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης ‘Αννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

«Είναι μία πάρα πολύ σημαντική συνάντηση», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, επισημαίνοντας πως στο πλαίσιο αυτής «θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή μας». «Η επίσκεψη», τόνισε, «σηματοδοτεί για ακόμα μία φορά, τον σημαίνοντα ρόλο, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα, συνολικά αλλά και στην περιοχή ευρύτερα. Η ατζέντα έχει μέσα και τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, συνολικά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω των πολέμων που έχουμε κοντά μας και βέβαια και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ θεωρώ ότι είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, στο υψηλότατο επίπεδο».

Τι αναφέρει το Anadolu για τις συναντήσεις με Φιντάν και Ερντογάν

Νωρίτερα, ο αμερικανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, και τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Anadolu, στο τραπέζι, τέθηκαν η κατάσταση στη Γάζα, η επικύρωση από την πλευρά της Τουρκίας της ένταξης της Σουηδίας στο NATO, καθώς και το θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό στη συνάντηση με τον πρόεδρος της Τουρκίας έλαβαν μέρος ο επικεφαλής της MIT, Ιμπραήμ Καλίν, και ο αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, Τζέφρι Φλέικ.

Πηγή φωτογραφιών: cretapost.gr/neakriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Μπορέλ: «Κανείς δεν θα κερδίσει από μία περιφερειακή σύγκρουση στο Λίβανο»

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ισχυρού λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής NRA – Οι …λόγοι υγείας και η δίκη για διαφθορά

ΗΠΑ: Περιοδεία Τραμπ στην Άιοβα 10 μέρες πριν τις προκριματικές εκλογές – Ο «διεφθαρμένος Τζο» και η… αφωνία για την επίθεση στο Καπιτώλιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:33