search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:30
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Μπορέλ σε Λίβανο: «Κανείς δεν θα κερδίσει από μία περιφερειακή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή»

06.01.2024 17:18
borell skopia – new

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ έκρουσε σήμερα 6/1 των κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι ο Λίβανος δεν θα πρέπει να παρασυρθεί σε μια περιφερειακή σύγκρουση ως αποτέλεσμα του πολέμου του Ισραήλ με την Χαμάς.

Μιλώντας κατά την επίσκεψή του στον Λίβανο ο Μπορέλ είπε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να αποφευχθεί μια περιφερειακή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και προειδοποίησε το Ισραήλ ότι “κανένας δεν θα βγει κερδισμένος από μια περιφερειακή σύγκρουση”.

Ο Μπορέλ έκανε τα παραπάνω σχόλια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του ΛιβάνουΝατζίμπ Μικάτι έπειτα από συνομιλίες που είχε με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την κατάσταση εντός και πέριξ της Γάζας περιλαμβανομένου του αντίκτυπου που έχει ο πόλεμος και της κατάστασης στο ισραηλινολιβανικό σύνορο.

“Βλέπουμε μια ανησυχητική εντατικοποίηση ανταλλαγής πυρών κατά μήκος της Μπλε Γραμμής”, είπε ο Μπορέλ.

Μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον νότιο Λίβανο το 2000, έπειτα από 22 χρόνια κατοχής, ο ΟΗΕ χάραξε μια “Μπλε Γραμμή” ορίζοντας τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ισχυρού λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής NRA – Οι …λόγοι υγείας και η δίκη για διαφθορά

ΗΠΑ: Περιοδεία Τραμπ στην Άιοβα 10 μέρες πριν τις προκριματικές εκλογές – Ο «διεφθαρμένος Τζο» και η… αφωνία για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Συνάντηση Ερντογάν – Μπλίνκεν στην Κωνσταντινούπολη – H ατζέντα των συζητήσεων πριν το τετ α τετ με Μητσοτάκη στα Χανιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05