search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:26
MENU CLOSE

Τυνησία: Τέσσερις νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ – Στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση ακόμη 40 άνθρωποι

07.01.2024 17:07
alkool-new

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση μολυσμένου αλκοόλ στη νότια Τυνησία, δήλωσε αξιωματούχος.

Όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Medenine, Fethi Baccouche, το άτομο που προμήθευσε το αλκοόλ συνελήφθη.

Η ανάλυση του αλκοόλ βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι ήταν πίσω από τη μαζική δηλητηρίαση.

Από τα 40 επιζώντα θύματα, τα περισσότερα εγκατέλειψαν το νοσοκομείο, αλλά ορισμένα μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Τύνιδα για θεραπεία, δήλωσε ο Baccouche, χωρίς να δώσει ακριβείς αριθμούς.

Οι δηλητηριάσεις από λανθασμένα παρασκευασμένο ή νοθευμένο αλκοόλ είναι συχνές στην Τυνησία και συχνά θανατηφόρες. Το 2021, οι υγειονομικές αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν πέντε θανάτους και τη νοσηλεία άλλων 25 στην Κασερίν, στα δυτικά της χώρας, αφού ήπιαν μολυσμένο αλκοόλ.

Έξι νεκροί τον Μάιο του 2020

Και τον Μάιο του 2020, 39 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, εκ των οποίων έξι πέθαναν, αφού ήπιαν μεθανόλη κοντά στην πόλη Καϊρουάν.

Η κατανάλωση σπιτικού αλκοόλ είναι συνηθισμένη σε ορισμένες εργατικές συνοικίες της Τύνιδας και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπου τα ποσοστά φτώχειας είναι υψηλά. Το αλκοόλ, το οποίο είναι παράνομο, είναι συχνά πολύ φθηνότερο από αυτό που πωλείται στα καταστήματα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ποιος είναι ο «εκλεκτός» του Ερντογάν για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης

Ιράν: Καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώσεις επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ – «Ενθάρρυνε την ανεκτικότητα με ποταπό τρόπο»

Ερυθρά Θάλασσα: Αύξηση κόστους και ναύλων προκαλούν οι επιθέσεις των Χούθι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:26