search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:25
MENU CLOSE

Η «Μάχη του Μαϊάμι»: Πανικός σε εμπορικό κέντρο μετά από ισχυρισμούς για εξωγήινη παρουσία – Φρενίτιδα στα social media

08.01.2024 17:00
miami-ufo-1-63

Επεισοδιακά μπήκε το 2024 στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, καθώς επικράτησε πανικός μετά τα βίντεο που διαδόθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα οποία δείχνουν πολίτες να τρέχουν την πρωτοχρονιά από εμπορικό κέντρο, καθώς φέρονται να είδαν «περίεργες σκοτεινές εξωγήινες φιγούρες» στον ουρανό.

Για τη φήμη πως εντοπίστηκε εξωγήινη παρουσία σε εμπορικό κέντρο, η οποία εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του φωτός, χρειάστηκε να παρέμβει και η αστυνομία του Μαϊάμι, η οποία στέλνοντας 30 περιπολικά διαπίστωσε πως δεν πρόκειται για «εξωγήινους».

Σε πλάνα βλέπουμε δεκάδες ανθρώπους, μικρά παιδιά, ενήλικες ακόμη και ηλικιωμένοι, να τρέχουν πανικόβλητοι έξω από το εμπορικό την πρώτη ημέρα της χρονιάς, ωστόσο τα βίντεο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι Αρχές, έπειτα από έρευνα, πως το «περίεργο φως» ήταν ένα παιχνίδι με πυροτεχνήματα κάποιων παιδιών με αφορμή την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας του Μαϊάμι, περίπου 50 έφηβοι πυροδότησαν πυροτεχνήματα, γεγονός που έκανε πολλούς να νομίζουν ότι πέφτουν πυροβολισμοί. Μάλιστα, τέσσερις απ’ αυτούς συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το NBC, την περασμένη Δευτέρα μία ομάδα περίπου 50 εφήβων προκάλεσε επεισόδια στο Bayside Marketplace, ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο κοντά στο South Beach, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Μαϊάμι.

«Οι έφηβοι πυροδότησαν πυροτεχνήματα, γεγονός που οδήγησε σε πανικό, καθώς ορισμένοι υπέθεσαν ότι έπεφταν πυροβολισμοί» δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων πληροφοριών του αστυνομικού τμήματος του Μαϊάμι, Μάικλ Βέγκα στο NBC News.

Η αστυνομία στάλθηκε «για έλεγχο της κατάστασης, λόγω των ανηλίκων που αρνούνταν να φύγουν» πρόσθεσε ο Βέγκα. «Ορισμένες επιχειρήσεις έκλεισαν προσωρινά για να μας επιτρέψουν να καθαρίσουμε την περιοχή».

Τις ημέρες μετά το περιστατικό, οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσαν μια σειρά θεωριών συνωμοσίας, εστιάζοντας σε αυτό που περιέγραψαν ως «εξωγήινους του εμπορικού κέντρου του Μαϊάμι».

Κάποιοι έγραφαν ότι η αστυνομία είχε σταλθεί στο σημείο για «εξωγήινους» και όχι για εφήβους ενώ αρκετοί βλέποντας το βίντεο του συμβάντος ισχυρίστηκαν πως είδαν «εξωγήινους».

Ενώ πολλές από τις απαντήσεις στο διαδίκτυο φαίνεται πως είχαν χιουμοριστικό ύφος, οι αναρτήσεις για τους «εξωγήινους στο Μαϊάμι» έπαιρναν διαστάσεις, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για τη διάδοση της παραπληροφόρησης.

«Δεν υπήρχαν εξωγήινοι» συνέχισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, για να προσθέσει και να καθησυχάσει: «Κανένα αεροδρόμιο δεν έκλεισε. Τίποτα δεν αποκρύπτεται από το κοινό. Lol».

Διαβάστε επίσης:

Peregrine: Επιστροφή στη Σελήνη μετά το Apollo 17 – Εκτοξεύτηκε η πρώτη ιδιωτική αποστολή

Μεσανατολικό: Διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο – «Τα πράγματα θα φουντώσουν τώρα»

Βιβλιοθήκες του μέλλοντος: Αυτό είναι το νέο ευρωπαϊκό κύμα – «Χώροι συνάντησης για το μυαλό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:23