search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 22:43
MENU CLOSE

Πώς θα χειριστεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

08.01.2024 06:04
mitsotak

Τις εντυπώσεις που αφήνουν τα «μπρος πίσω» της κυβέρνησης σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, επιθυμεί να ανασκευάσει ο πρωθυπουργός καθώς οι συνεργάτες του φοβούνται ότι η μετάθεση του σχετικού νομοθετήματος για αργότερα μπορεί να δυσαρεστήσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους ψηφοφόρους αλλά και την φιλελεύθερη πτέρυγα της ΝΔ.

Έτσι στο υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στο θέμα αυτό ανοίγοντας την συζήτηση γι’ αυτό το θέμα .

Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να μην δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινωνία ότι ο ίδιος υπαναχώρησε σε αυτό το θέμα κάτω από την πίεση στελεχών του κόμματος του με ιδιαίτερα συντηρητικές απόψεις, τα οποία εμφανίζονται αρνητικά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στην τεκνοθεσία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να αναφερθεί στην καμπάνια ενημέρωσης που θα ξεκινήσει η κυβέρνηση προκειμένου να γίνει αντιληπτό σε όλους του πολίτες γιατί πρέπει να γίνει νόμος του κράτους το σχετικό νομοθέτημα.

Άλλωστε οι μετρήσεις που είχαν φτάσει στα χέρια των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη το προηγούμενο διάστημα έδειχναν ότι η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό ήταν αρνητική καθώς δεν γνώριζε όλη την διάσταση του θέματος.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει και συνέντευξη στην ΕΡΤ όπου εκεί θα αναλύσει διεξοδικά το θέμα και όλες την πτυχή της τεκνοθεσίας με την οποία διαφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών.

Φυσικά εδώ προκύπτει το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε να ανοίξει την συζήτηση από την στιγμή που εξήγγειλε το σχετικό νομοθέτημα και το κάνει εκ των υστέρων.

Γιατί δεν εσωκομματική συζήτηση με τους βουλευτές της ΝΔ που αντιδρούν. Πόσο βοηθάει την διαδικασία ψήφισης του, η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί γύρω απ’ αυτό το θέμα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός είναι να μην υπάρξει μεγάλη χρονοκαθυστέρηση και μέσα στο 2024, το πιθανότερο μετά τις Ευρωεκλογές, να γίνει νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα ρυθμίζεται και το θέμα της τεκνοθεσίας, το οποίο είναι το μεγάλο «αγκάθι».

Για την ώρα πάντως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στα νομοσχέδια για τα οποία έχει δεσμευθεί και για τα οποία δεν αναμένεται να τις δημιουργήσουν προβλήματα .

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να ψηφιστεί καταρχάς το νομοσχέδιο για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, όπου προβλέπει ότι εκλογέας εντός της επικράτειας θα μπορεί να επιλέγει τον τρόπο που θα ψηφίσει (με φυσική παρουσία ή με επιστολή), ενώ οι εκλογείς του εξωτερικού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά με επιστολική ψήφο, καθώς δεν θα στηθούν κάλπες σε άλλες χώρες.

Ακόμα δρομολογείται για να ψηφιστεί στις αρχές Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Επίσης, στη Βουλή αναμένεται να κατατεθούν άμεσα οι νέοι Ποινικοί Κώδικες που θα φέρει προς ψήφιση το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ η κυβέρνηση δρομολογεί και τη νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι ωστόσο η αντιμετώπιση της ακρίβειας καθώς παρά τις οποίες παρεμβάσεις το πρόβλημα παραμένει το ίδιο σοβαρό με τους πολίτες να δοκιμάζουν καθημερινά τις ανοχές τους.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: Πυκνό δίμηνο δράσεων με οργανωτικό και πολιτικό χαρακτήρα – Στεγαστική κρίση, γάμος ομοφύλων και νεανική βία στην ατζέντα

Φάμελλος: Αν ήταν προσωπική η τοποθέτηση του Συρίγου θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει ο Μητσοτάκης

Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κασσέλακη – Ιμάμογλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 22:42