search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:26
MENU CLOSE

Λεωνίδας Κακούρης: Όταν η τηλεοπτική εισβολή στη ζωή του βαφτίστηκε «δικαίωμα στην ενημέρωση»

09.01.2024 13:20
leonidas_kakouris_new

Είναι βέβαιο ότι ουδείς εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σουσουδισμού θα ασχολιόταν με τον Λεωνίδα Κακούρη, αν δεν είχε γίνει γνωστός ακριβώς σε αυτόν τον μικρόκοσμο που βαυκαλίζεται ότι ενημερώνει, ως ηθοποιός βεληνεκούς μέσα από τις «Άγριες Μέλισσες», το «Μαύρο Ρόδο» και το «Ναυάγιο».

Ο Κακούρης με αξιοσημείωτη πορεία στο θέατρο μπήκε στο στόχαστρο των εκπομπών που κάνουν την τρίχα τριχιά, που αναδεικνύουν το ασήμαντο σε σημαντικό. Αναπτύχθηκαν κανιβαλικές συμπεριφορές από τη στιγμή κατά την οποία ο ηθοποιός αποφάσισε να μην συνεχίσει στον κατα Γιάννη Χουβαρδά «Βασιλιά Ληρ» του Σέξπιρ στο Εθνικό Θέατρο και αντικαταστάθηκε από τον επίσης αξιόλογο συνάδελφό του στον ομώνυμο ρόλο, Γιάννη Νταλιάνη.

«Δαιμόνιοι» ρεπορτέρ εκπομπών και τηλεοπτικές κάμερες έστησαν καρτέρι όχι μόνον στον Λεωνίδα Κακούρη, αλλά και στον Γιάννη Νταλιάνη.

Κάμερες καιροφυλακτούσαν έξω από το σπίτι του Κακούρη και άλλες ρίχνονταν στο κατόπι του Νταλιάνη.

Λίγη σημασία είχε, για παρουσιαστές/παρουσιάστριες εκπομπών και ρεπόρτερ σε διατεταγμένη υπηρεσία για «συγκλονιστικές αποκαλύψεις», ότι ο σημαντικό θεατρικός οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας για την παραίτηση του ηθοποιούς για προσωπικούς λόγους.

Λίγη σημασία είχε ότι ο Λεωνίδας Κακούρης και η οικογένεια του αναγκάστηκαν σε δήλωση δια νομικού εκπροσώπου.

Λίγη σημασία είχε ότι ο ηθοποιός έκανε ανάρτηση στα ΜΚΔ θέλοντας να βάλει με ευγένεια  «τελεία» στη φρενίτιδα, την αμετροέπεια, την υπερβολή, την ερμηνεία, εν τέλει τον τηλεκανιβαλισμό που ορισμένοι βαφτίζουν «δικαίωμα στην ενημέρωση».

Λίγη σημασία είχε ότι ο συνάδελφός του, Γιάννης Νταλιάλης, επαναλάμβανε πως ότι είχε να πει το είχε πει στους «επίμονους» ρεπόρτερ της «μαχόμενης και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας» που τον (παρ)ακολυθούσαν.

Λίγη σημασία είχε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, απηύθυνε έκκληση να πάψει η «καταδίωξη» και να αφήσουν στην ησυχία του τον Λεωνίδα Κακούρη και την οικογένεια του και να μην κάνουν «σκοπιά» έξω από το Εθνικό Θέατρο.

Βέβαιο είναι ότι ουδείς από αυτόν τον τηλεοπτικό εσμό θα ασχολιόταν με τον Λεωνίδα Κακούρη αν πραγματοποιούσε την ερμηνεία της καριέρας του μέχρι τώρα.

Οι «δαιμόνιοι» διέκριναν «ψαχνό» πίσω από την παραίτηση. Και το «δικαίωμα στην ενημέρωση», έγινε, προχείρως, χαλάκι σε μια απόπειρα να σκουπίσουν τα παπούτσια τους ώστε να εισβάλουν στη ζωή του Λεωνίδα Κακούρη. 

Είναι δε επιβεβαίωση ότι μερίδα της τηλεόρασης, παραμένει πεισματικά στη δεκαετία του ’90 και τις ανθρωποφαγικές ριάλιτι εκπομπές.

Διαβάστε επίσης:

Σάρα Σίντνερ: Η στιγμή που η δημοσιογράφος του CNN αποκαλύπτει ότι διαγνώστηκε με καρκίνο (Video)

Τζένη Μελιτά: Παραλίγο… τούμπα στην εκπομπή με το «καλημέρα σας» (Video

«Survivor»: Η πιο… σκληρή δοκιμασία για τους τηλεθεατές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:19