search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:00
MENU CLOSE

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ο Μητσοτάκης απελευθέρωσε το «τσουνάμι» των διαφωνούντων – Με τις ψήφους της αντιπολίτευσης θα περάσει το νομοσχέδιο

11.01.2024 12:25
MITSOTAKIS

Ανακουφισμένοι εμφανίζονται αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι σπεύδουν σήμερα εκ του ασφαλούς να δηλώσουν ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Είχε προηγηθεί φυσικά η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προκειμένου να μην διακινδυνεύσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία «έκλεισε το μάτι» σε βουλευτές και υπουργούς, προτείνοντάς τους μάλιστα την αποχή (!) ως αξιοπρεπή στάση σε περίπτωση που διαφωνούν.

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 70-80 βουλευτές οι οποίοι πιθανότατα να καταψήφιζαν το νομοσχέδιο καθιστώντας απαγορευτική την επιβολή κομματικής πειθαρχίας, καθώς την επόμενη μέρα η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ κινδύνευε να μείνει μισή σε περίπτωση διαγραφών.

Την ώρα που η κίνηση Μητσοτάκη για μη κομματική πειθαρχία έχει απελευθερώσει δυνάμεις, η δέσμευσή του ότι εξαιρείται η παρένθετη μητέρα από την τεκνοθεσία, οδηγεί καποιος να προτιμήσουν την αποχή.

Έτσι, εκτός από αυτούς που είχαν δηλώσει στο παρελθόν την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο, 2 ακόμη βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν δημόσια την αντίθεσή τους.

Μάριος Σαλμάς: Είμαι συντηρητικός και αντίθετος

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς ξεκαθάρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους, όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Δεν θα διαλύσουμε τις ελληνικές οικογένειες, είμαι πιο συντηρητικός και το ξέρουν οι ψηφοφόροι μου», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Γιόγιακας: Οι κοινωνίες της επαρχίας είναι πιο κλειστές

Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, στην «Πρωινή Ανάγνωση».

«Δεν θα το ψηφίσω. Θα το καταψηφίσω. Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, είναι θέμα συνειδησιακό, εγώ δεν μπορώ να δεχθώ τον γάμο ανάμεσα σε ομόφυλους.

Οι κοινωνίες της επαρχίας είναι πιο κλειστές. Κάθε Κυριακή είμαστε στην εκκλησία, είμαστε όλοι πολύ κοντά.

Ο πρωθυπουργός το έθεσε πολύ καλά. Νομίζω όπως είπε πολλά πράγματα χθες. Σε βάθος χρόνου πολλά στην Ελλάδα έχουν αλλάξει.

Εκτιμώ ότι είναι αρκετοί συνάδελφοι που αντιστέκονται να μην ψηφίζει. Ή να απέχουν. Καλό είναι να μην υπάρξει κομματική πειθαρχία στους υπουργούς, αλλά να ψηφίσουν με την συνείδηση τους».

Οι διαφωνούντες 

Να θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα αρνητικοί στην ψήφιση του νομοσχεδίου έχουν εμφανιστεί ο Αντώνης Σαμαράς, οΜάκης Βορίδης, ο Θάνος Πλεύρης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Νότης Μηταράκης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η Μαρία Κεφαλά, ο Στέλιος Πέτσας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Κώστας Βλάσσης και η Άννα Καραμανλή. 

Ως εκ τούτου το πιθανότερο είναι το νομοσχέδιο να περάσει με τη θετική ψήφο ορισμένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης πλην Ελληνικής Λύσης, Νίκης και Σπαρτιατών.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Από τη μία μεταρρυθμίσεις και από την άλλη ζόρια

Σκέρτσος για ομόφυλα ζευγάρια: Κάνουμε ό,τι εφαρμόζουν ήδη 39 χώρες της Δύσης (Video)

Νέα Αριστερά: Πρώτη πανελλαδική συνάντηση για τη χάραξη του οδικού χάρτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32