search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:53
MENU CLOSE

«Τα Φιλαράκια»: Πώς πρωτότυπα σενάρια της σειράς βρέθηκαν από τα… σκουπίδια σε οίκο δημοπρασιών (Videos)

11.01.2024 12:35
tafilarakia-new

Ήταν ένα πακέτο από σελίδες τυπωμένες και συρραμμένες, που πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά ένας παρατηρητικός εργαζόμενος στα στούντιο Fountain, στο Γουέμπλεϊ της Αγγλίας, τα εντόπισε και τα ανέσυρε από τα σκουπίδια. Εκτίμησε πως θα έπρεπε να έχουν άλλη τύχη και τα φύλαξε. Και αποδεικνύεται πως εκτίμησε σωστά.

Γιατί αυτές οι σελίδες είναι γνήσια αντίγραφα του σεναρίου για δύο επεισόδια της δημοφιλούς σειράς «Φιλαράκια», που γυρίστηκαν στην Αγγλία.

Η ιστορία ξεκινά το μακρινό 1998, όταν ένας εργαζόμενος στα στούντιο Fountain βρήκε τα αντίγραφα του σεναρίου των δύο επεισοδίων, από την τέταρτη σεζόν της σειράς, αφού τελείωσαν τα γυρίσματα.

Η Αμάντα Μπάτλερ του οίκου δημοπρασιών Hanson Ross, στο Χέρτφορντσαϊρ λέει ότι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί «για να μην διαρρεύσει το περιεχόμενο».

Αλλά τα αντίτυπα είχαν άλλη τύχη και αύριο βγαίνουν στο σφυρί, με τον οίκο δημοπρασιών να εκτιμά ότι μπορεί να πουληθούν περίπου 1000 ευρώ το καθένα.

Τα σενάρια χρησιμοποιήθηκαν για τα δύο τελευταία επεισόδια της τέταρτης σεζόν, με τίτλο «The One With Ross’s Wedding»- ήταν το 96ο και το 97ο επεισόδιο.

Τα γυρίσματα έγιναν στα στούντιο του Γουέμπλεϊ, που έκλεισαν το 2016. Στο βασικό καστ συμμετείχαν ο Μάθιου Πέρι, η Τζένιφερ Άνιστον και ο Ντέιβιντ Σούιμερ.

Ο άνθρωπος που βρήκε και διέσωσε τα αντίτυπα εργαζόταν στα στούντιο μέχρι το 1999, αλλά κράτησε τα σκριπτς σε ένα συρτάρι δίπλα στο κρεβάτι του, μέχρι που αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματά του και ήρθε σε επαφή με τον οίκο δημοπρασιών για να τα πουλήσει. Το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του οίκου δημοπρασιών, ο πωλητής λέει πως θυμάται την στιγμή που τα βρήκε πεταμένα και αναρωτιόταν σε ποιον από το καστ μπορεί να ανήκαν.

«Όταν καθάριζα το γραφείο μου, έβαλα τα πάντα σε ένα μεγάλο κουτί. Εκεί μέσα ξεχάστηκαν και τα σκριπτς. Κατέληξαν σε ένα συρτάρι δίπλα στο κρεβάτι μου. Θα μπορούσα να τα έχω πετάξει κι εγώ. Αλλά αυτά τα σκριπτς αξίζουν να φτάσουν στα χέρια ενός φανατικού φίλου της σειράς Φιλαράκια», λέει ο άγνωστος πωλητής.

Κι έτσι βγαίνουν αύριο στο σφυρί, μαζί με ένα σετ DVD της δημοφιλούς σειράς κι άλλα αντικείμενα της παραγωγής.

Η Αμάντα Μπάτλερ λέει πως δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιο μέλος του καστ ανήκαν τα σκριπτς, αλλά «υπάρχει ένα αυτοκόλλητο που γράφει το όνομα Τζον Λάνζερ, που ήταν σκηνογράφος και πιθανώς ήταν δικά του».

«Είναι σουρεαλιστικό να διαβάσεις τα σκριπτς και να δεις από τη μια το κείμενο και από την άλλη το αποτέλεσμα στην οθόνη», προσθέτει.

Όσο για την τιμή, πιστεύει πως επειδή η δημοφιλής σειρά έχει φανατικούς φίλους, η αρχική εκτίμηση για την αξία πώλησης μπορεί να αποδειχτεί πολύ χαμηλή. «Το ταβάνι μπορεί να φτάσει στο Θεό, αν κάποιος τα θέλει πραγματικά, θα χτυπήσει την τιμή», λέει η Αμάντα Μπάτλερ στο BBC.

Διαβάστε επίσης:

Η Νταϊάνα Ρος πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του Saint Laurent

Μάθιου Πέρι: Έκλεισε επίσημα η έρευνα για τον θάνατο του ηθοποιού

Αμετανόητος ο stalker της Σακίρα στο δικαστήριο – «Είναι γυναίκα μου» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:50