search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:19
MENU CLOSE

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Πώς η δήλωση του Πέτρου Παππά για διαγραφές διαφωνούντων ανακάτεψε τον ΣΥΡΙΖΑ

13.01.2024 09:01
kasselakis new

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε προχθές το γενικό θέμα της κομματικής πειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά αυτή η δήλωση θα περνούσε μάλλον ήρεμα εάν δεν ερχόταν μία ερμηνεία περί διαγραφών, που μετέβαλε σε εκρηκτικό το πεδίο στην Κουμουνδούρου.

Ο βουλευτής Πέτρος Παππάς δήλωσε το πρωί χθες ότι όποιος καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, διαγράφεται και εξήγησε ότι «όταν λέμε κομματική πειθαρχία, εννοούμε ότι πειθαρχούν οι βουλευτές. Θέτουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος, αλλά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αυτό».

Η αρχική δήλωση του κ. Κασσελάκη είχε ξενίσει πολλούς, αλλά επειδή νομοσχέδιο δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα από την κυβέρνηση, ώστε να τοποθετηθεί ρητά και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του κόμματος έκαναν πιο… διασταλτικές ερμηνείες για το τι ακριβώς εννοούσε ο πρόεδρος.

Άλλωστε χθες από το πρωί είχε πάρει φωτιά το κυβερνητικό στρατόπεδο με τη δήλωση Σαμαρά κατά του πρωθυπουργού για την προτροπή προς τους γαλάζιους βουλευτές να απέχουν από την ψηφοφορία, που οι Συριζαίοι δεν είχαν παρά να κάνουν το απλό, να κάθονται και να κοιτάνε την εξελισσόμενη κρίση στη ΝΔ.

Κι όμως ο κ. Παππάς με τη σπουδή του κατάφερε να εξοργίσει πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι χρειάζεται συζήτηση και προσοχή το όλο θέμα, πριν καθοριστεί η ακριβής στάση του κόμματος – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αντίθετοι με τον γάμο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αναγκαστεί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη να διευκρινίσει ότι κομματική πειθαρχία δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην και διαγραφές.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν τις δικές τους ερμηνείες, με αποτέλεσμα να επέλθει χάος και εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου και τελικά να μην καταλαβαίνει κανένας επί ποιου ακριβώς πράγματος γίνεται ο καβγάς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι πρέπει να κάνει ο κ. Κασσελάκης ώστε άπειροι βουλευτές να μην προτρέχουν και ειδικά να μην τον ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Μάλιστα στη χθεσινοβραδινή του ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να αναφέρει τη λέξη διαγραφές.

Διαβάστε επίσης:

Παρών ο Πέτρος Κόκκαλης στην Πανελλαδική συνάντηση στελεχών της Νέας Αριστεράς

Επιταχύνει το brain gain ο γάμος των ομόφυλων – Ο ξάδερφος του Ανδρουλάκη καλεί τους βουλευτές να υπερψηφίσουν

Κασσελάκης: Ετοιμάζει εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για την ισότητα και τα δικαιώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34