search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:24
MENU CLOSE

Βασίλειος Κωστέτσος: «Το πρόβλημα των πολιτικών είναι η ομοφυλοφιλία και όχι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών» (Video)

13.01.2024 10:40
kwstetsos_marakakis_gamos

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία μίλησε ο Βασίλειος Κωστέτσος στην εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», σχολιάζοντας και τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Ο σχεδιαστής ρούχων υψηλής ραπτικής επίσημανε πως «το πρόβλημα των πολιτικών είναι η ομοφυλοφιλία και όχι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Και γενικά στην κοινωνία υπάρχει μία επανάσταση στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, το οποίο δεν έχει λυθεί ακόμα».

«Είναι ένα θέμα που απασχόλει την κοινωνία μας που πρέπει να καλυφθεί νομικά και είναι κάτι παγκόσμιο. Δεν μπορεί να μην είναι στην Ελλάδα» εξήγησε για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της παρένθετης μητέρας, ο κ. Κωστέτσος είπε πως «το να κάνεις παιδί με παρένθετη μητέρα σημαίνει ότι πρέπει να έχεις κάποια λεφτά. Θα πηγαίνουν θα κάνουν παιδιά στο εξωτερικό, θα τα εισάγουν στην Ελλάδα».

«Ταυτόσημος με το σύμφωνο συμβίωσης ο γάμος των ομοφυλων ζευγαριών»

«Ο γάμος των ανθρώπων ίδιου φύλου δε νομίζω ότι θα έρεπε να μας ενοχλεί. Βαθιά μέσα του ο Έλληνας είναι συντηρητικός σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο. Άρα, είτε έχει τις ευλογίες της Εκκλησίας είτε όχι, είναι υποκριτικό να μας ενοχλεί άνθρωποι του ίδιου φύλου να παντρεύονται. Είναι ταυτόσημο με το σύμφωνο συμβίωσης», επισήμανε από την πλευρά του ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα πολύ σύνθετο θέμα από τα αποδυτήρια».

«Το ζήτημα είναι τι συμβαίνει με τα ζευγάρια που πιθανόν να θέλουν να έχουν στην οικογένεια, το οποίο βιολογικά δεν μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι, εκτός από την παράμετρο της παρένθετης μητέρας. Επειδή έχει ανέβει ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης, υπάρχουν πολλά παιδάκια που βρίσκονται σε ιδρύματα, υπάρχουν πολλά ετερόφυλα ζευγάρια τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιοι γονείς, και περιμένουν και ”ξεροσταλιάζουν”», επισήμανε.

«Να υπάρξει μία έρευνα για το πόσα παιδιά είναι σε ιδρύματα. Δεν θα αλλάξει κάτι αν μπουν στο κάδρο και τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι λάθος αυτή τη στιγμή, στη συζήτηση για την τεκνοθεσία να μπαίνει το ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης. Υπάρχουν ήδη χιλιάδες ζευγάρια που δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά και σε αυτή τη φάση απλώς θα προστεθούν και τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν θα βοηθηθεί η διαδικασία της αποϊδρυματοποίησης», τόνισε ο κ. Μαρακάκης.

«Οι περισσότεροι στην Ελλάδα κρύβουν τη διαφορετικότητά τους»

Αναφερόμενος στην αντίδραση μερίδας της κοινωνίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Βασίλειος Κωστέτσος είπε: «Είναι τραγικό το να με ενοχλεί τι θα κάνει ο συνάνθρωπος μου. τους ενοχλεί η διαφορετικότητα, πολεμούν την διαφορετικότητα. Οι περισσότεροι στην Ελλάδα κρύβουν τη διαφορετικότητά τους».

«Πρέπει να τελειώσουν αυτά τα στερεότυπα. Εμένα η μητέρα μου με μεγάλωσε με πολλή αγάπη. Υπάρχουν μητέρες που δεν μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αγάπη και το έχουμε δει. Θα μπορούσα να μεταφέρω την αγάπη μου σε ένα παιδί. Το παιδί μου όμως δεν θα μπει στην κρεβατοκάμαρά μου, όπως εγώ δεν μπήκα στην κρεβατοκάμαρα των γονιών μου. είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας οι ομοφυλόφιλοι. Δεν αφορά στην εκκλησιά αυτό, είναι νομικό», τόνισε ο γνωστός σχεδιαστής.

Διαβάστε επίσης:

Χιονίζει στην Πάρνηθα – Διακοπή της κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη – Ώρα απολογίας για τον σύντροφο της δολοφονημένης και τον φίλο του

Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή: Το ωράριο λειτουργίας – Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:15