search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 03:44
MENU CLOSE

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην κεντρική Αλβανία – Έγινε αισθητός και στα Τίρανα

14.01.2024 08:39
SEISMOS_NEPAL2
shutterstock

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα τα ξημερώματα στην κεντρική Αλβανία, όπως ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Ελμπασάν και 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Λόυσνια με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται σε 17 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε αισθητή και στα Τίρανα, ενώ οι κάτοικοι στη Λούσνια βγήκαν αναστατωμένοι στους δρόμους.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι στη 01:17 (ώρα Ελλάδος), καταγράφηκε σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, το επίκεντρο της οποίας εντοπίζεται 125 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάιντεν, ο Νετανιάχου και ο σκοτεινός μέντορας

HRW: Τρομακτική χρονιά για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 2023 – «Έγκλημα πολέμου» η μαζική σφαγή αμάχων στη Γάζα

Η Αθήνα είναι η χειρότερη πόλη στην Ευρώπη για τους ψηφιακούς νομάδες (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07