search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 02:33
MENU CLOSE

«Μειοψηφίες» για το Μαξίμου όσοι μίλησαν επικριτικά στο Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου, τις υποκλοπές και την ελευθερία του Τύπου

18.01.2024 17:11
maximou_megaro_new

Απολογούμενη βρέθηκε ξανά η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κράτος δικαίου, τις υποκλοπές και την ελευθερία του Τύπου, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε για «μειοψηφίες», τη στιγμή που όλες οι πτέρυγες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έβαλλαν κατά της χώρας μας ενώ μέχρι και ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραδέχτηκαν το πρόβλημα. Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είδε δυσφήμηση της χώρας από τους ευρωβουλευτές .

Συγκεκριμένα, όταν ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απάντησε: «Ένας από τους τρόπους που μπορείς να καταλάβεις ότι έρχονται εκλογές είναι όταν βλέπεις κάποιες μειοψηφίες προερχόμενες από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο να δυσφημούν την Ελλάδα. Το κάνανε και πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, συνεχίζουν τώρα και το κάνουν προφανώς και θα το εντείνουν μέχρι τις ευρωεκλογές».

Ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι στην τελευταία έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου «έχουν αναγνωριστεί σημαντικά βήματα για τη χώρα» και συμπλήρωσε:

«Εργαζόμαστε σκληρά έτσι ώστε η επόμενη έκθεση να έχει όλο και περισσότερες θετικές επισημάνσεις για τη χώρα μας. Κάποιοι επιμένουν να δυσφημούν την Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων κάποιες φορές έχει γίνει και σε συνεργασία με εκπροσώπους εντός των συνόρων. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε απαντήσεις με την πολιτική μας. Με το να προστατεύουμε το κράτος δικαίου με τις πράξεις μας».

Βίντεο με το σφυροκόπημα της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο

Ένα δεκάλεπτο βίντεο με τα highlights της χθεσινής συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου για το κράτος δικαίου, τις υποκλοπές και την ελευθερία των ΜΜΕ δημοσίευσε η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ομιλίες του Επιτρόπου Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρεντέρς, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστα Αρβανίτη, της Σόφι Ιν’τ Βελντ, του Γιώργου Κύρτσου.

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν όλοι οι ευρωβουλευτές – με εξαίρεση τους γαλάζιους ευρωβουλευτές – μίλησαν επικριτικά για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ακόμα και ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ, Jeroen Lanaers αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι στη χώρα μας «δεν είναι όλα τέλεια», προκαλώντας σχόλια περί υποκρισίας από τις άλλες πολιτικές ομάδες.

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια προκάλεσε η απάντηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Ολλανδέζα Σόφι Ιντ’ Βελτ η οποία τη στρίμωξε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα η ίδια δέχτηκε ομοβροντία πυρών από σχεδόν όλους τους παριστάμενους στη συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και όπως έχει πράξει στο παρελθόν υπερασπίστηκε σθεναρά κάνοντας ξανά λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες όσων μίλησαν.

Σε ανάρτηση της  κ. Ασημακοπούλου που είπε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση στις εκλογές οι χρήστες «ξεσάλωσαν» με καταιγισμό ειρωνικών χιουμοριστικών και επικριτικών σχολίων:

Διαβάστε επίσης:

Νταβός: Live η συζήτηση Μητσοτάκη με τον Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy»

«Πάρτι» στα social της Άννας – Μισέλ μετά τον διασυρμό από την Oλλανδέζα ευρωβουλευτή (video)

Κουτσούμπας: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών «σημαίνει από χέρι κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19