search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:31
MENU CLOSE

Κέιτ Μιντλετον: Στο πλευρό της στο νοσοκομείο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ – Ανησυχία στη Βρετανία για την υγεία της – Τι λέει η Καμίλα για τον Κάρολο

18.01.2024 16:45
william kate 876- new

Στο νοσοκομείο βρέθηκε προκειμένου να επισκεφθεί την σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον, δυο ημέρες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε  στην κοιλιακή χώρα, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ έφυγε από το «London Clinic» το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο της Βρετανίας λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος και  φαινόταν σοβαρός και προβληματισμένος μετά την επίσκεψη στην πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η Κέιτ Μιντλετον είναι ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και επόμενη Βασίλισσα της Βρετανίας θα παραμείνει στο νοσοκομείο για 10-14 μέρες και δεν θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της παρά μετά το Πάσχα.

Τι συμβαίνει με την υγεία της

Περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την κατάσταση της υγείας της Κέιτ δεν δημοσιοποιήθηκαν ωστόσο ξεκαθαρίστηκε πως δεν πρόκειται για καρκίνο αλλά για μια προγραμματισμένη και όχι επείγουσα ιατρική επέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση το αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, των δύο εβδομάδων ,που ανακοινώθηκε για τη νοσηλεία της πυροδότησε ανησυχία και προβληματισμό.

Οι Times σημειώνουν πως η Κέιτ Μίντλετον ακολουθεί έναν υγιεινό και αθλητικό τρόπο ζωής, επομένως το τόσο μεγάλο διάστημα ανάρρωσης για έναν θεωρητικά ισχυρό οργανισμό σημαίνει πως η επέμβαση ήταν σοβαρή.

Από τη στιγμή που έχει αποκλειστεί περίπτωση κακοήθειας, η εφημερίδα σημειώνει πως μια σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα θα μπορούσε να αφορά το στομάχι, τους νεφρούς, το έντερο ή το αναπαραγωγικό σύστημα.

Η επέμβαση του βασιλιά Καρόλου

Την ίδια ώρα, το Παλάτι ανακοίνωσε ότι και ο Βασιλιάς Κάρολος θα υποβληθεί σε επέμβαση για διόγκωση προστάτη και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, ενημέρωσε πως βασιλιάς Κάρολος είναι καλά στην υγεία του.

Σε μια επίσκεψη στο Αμπερντίν το πρωί της Πέμπτης, η βασίλισσα Καμίλα ρωτήθηκε για τον Βασιλιά και απάντησε: «Είναι καλά, ευχαριστώ πολύ. Ανυπομονεί να επιστρέψει στη δουλειά.».

Ο προβληματισμός των βρετανικών ΜΜΕ για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον

Οι Times θυμίζουν πως η 42χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και μητέρα τριών παιδιών έχει δείξει πολλές φορές πόσο γυμνασμένη και υγιής προσπαθεί να είναι, απολαμβάνοντας μεταξύ άλλων ασκήσεις με βάρη, το τρέξιμο, το CrossFit, το κολύμπι σε παγωμένα νερά, διάφορα σπορ, το πρωινό smoothie με πράσινες υπερτροφές, ενώ έχει και προσωπικό γυμναστή.

Στο πλευρό της στην κλινική και έπειτα στο σπίτι τους στο βασιλικό κτήμα του Ουίνδσορ θα βρίσκεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ, ο οποίος έχει επίσης ακυρώσει προγραμματισμένες υποχρεώσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό αναβάλλεται για αργότερα μέσα στο έτος ή για του χρόνου η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ιταλία.

Υποχρεώσεις έχει ματαιώσει ή αναβάλει και ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος επίσης την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως θα υποβληθεί σε επέμβαση για διογκωμένο προστάτη την ερχόμενη εβδομάδα.

Η απουσία των τριών πιο ενεργών μελών της βασιλικής οικογένειας από τα καθήκοντά τους για ένα ταυτόχρονο διάστημα επισημαίνεται από τους Βρετανούς σχολιαστές ως υπενθύμιση της πολύ πιο αραιά στελεχωμένης ομάδας ενεργών μελών του βασιλικού οίκου μετά από τις αποχωρήσεις των Χάρι, Μέγκαν και Άντριου.

Τι λένε Βρετανοί γιατροί

Το πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει χειρουργικά η Κέιτ Μίντλετον, «μπορεί να είναι κάτι που την ενοχλούσε σε όλη της τη ζωή και δεν έχει καταφέρει να το λύσει ή ένα θέμα που προέκυψε πρόσφατα» αναφέρει η γενική γιατρός, Ζο Γουίλιαμς, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Sun».

Ωστόσο, «δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερο απ’ ό,τι θα περιμέναμε κανονικά… Είναι η μέλλουσα βασίλισσα, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί».

«Όλοι ελπίζουμε ότι πρόκειται για κάτι μικρό και ότι πρόκειται για μια απλή χειρουργική επέμβαση, αλλά τα μέτρα προφύλαξης είναι σοφά. Με οτιδήποτε ιατρικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος για το πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αρκετό χρόνο ανάρρωσης και να μην είναι πολύ αγχωτικό για την ίδια και την οικογένειά της» πρόσθεσε.



Το παλάτι του Κένσινγκτον πάντως έσπευσε να επισημάνει πως δεν πρόκειται για καρκίνο, γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Express» σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η μέλλουσα βασίλισσα της Βρετανίας μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να χρειαστεί να απουσιάσει από τα βασιλικά της καθήκοντα σχεδόν επί τρεις μήνες, η καθηγήτρια Ντέμπορα Λι δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Για μία χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο νοσοκομείο για τέσσερις έως επτά ημέρες. Αν κάποιος κάνει την επέμβαση λαπαρασκοπικά, ο χρόνος νοσηλείας μειώνεται σε 2 με 3 ημέρες. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι ακριβώς έχει συμβεί. Εάν ένας ασθενής πρέπει να πάει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι πιθανό η παραμονή του στο νοσοκομείο να είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Μπορεί να χρειαστούν δύο μήνες ή και περισσότερο για να νιώσει ο ασθενής άνετα και να μπορεί να κινείται κανονικά μετά».

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «The Sun», που σχολιάζει την ημερομηνία επιστροφής της Κέιτ στα βασιλικά της καθήκοντα, εάν η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώσει, με βάση το πρόγραμμα, τότε η πρώτη της βασιλική δέσμευση θα μπορούσε να είναι στην οικογενειακή τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα.

Σήμερα, είναι η τρίτη μέρα της Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο, αναφέρει η «Daily Mail» και προσθέτει:«Η Βρετανία έχει το βλέμμα της στραμμένο στην πριγκίπισσα της Ουαλίας καθώς αναρρώνει από την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα με τους γονείς της και τον σύζυγό της Ουίλιαμ, να βρίσκονται στο πλευρό της για να την στηρίξουν».



Η Κέιτ δήλωσε ότι «είναι καλά», καθώς αναρρώνει μετά την επέμβαση στην κλινική του Λονδίνου στο Marylebone, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι αγρότες – «Οι διαδηλώσεις ήταν μόνο οι προσεισμοί, έρχεται έκρηξη»

Κακοκαιρία στη Βόρεια Ευρώπη: Παγετός, χιόνια και χάος στις μετακινήσεις – Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν

Βραβεία Bafta: Υποψήφια για 11 βραβεία η ταινία Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου – 13 υποψηφιότητες για το Oppenheimer

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:30