search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:45
MENU CLOSE

Ομόφυλα ζευγάρια: Τρεις κινήσεις από την Εκκλησία, χωρίς λαοσυνάξεις – Επισπεύδει την Ιεραρχία ο Ιερώνυμος

18.01.2024 16:49
EKKLISIA

Τρεις κινήσεις αναμένονται από την Εκκλησία ενάντια στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς ωστόσο να προκρίνονται, τουλάχιστον επισήμως, λαοσυνάξεις.

Μετά την έκτακτη σύνοδο της Ιεραρχίας, του ανώτατου οργάνου της, που θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη, 23 του μήνα για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, κι ενώ προηγήθηκε συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό, όπως έγινε χθες γνωστό, η Εκκλησία θα κινηθεί σε τρεις άξονες.

Η Εκκλησία δεν φαίνεται να παρεκκλίνει από τις θέσεις της και το επόμενο διάστημα προσανατολίζεται στην έκδοση ανακοινωθέντος στο οποίο θα δηλώνεται η κάθετη αντίθεσή της τόσο στο γάμο, όσο και στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Παράλληλα, αναμένεται να αποστείλουν επιστολή στους 300 βουλευτές που θα ενημερώνουν για τη θέση της, ενώ αναμένεται και η έκδοση φυλλαδίου το οποίο θα αναγνωσθεί σε όλες τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή, 28 του μήνα.

Πάντως, σύμφωνα με εκκλησιαστικές που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, «ουδείς εκ των ιεραρχών δεν προκρίνει ή επιθυμεί λαοσυνάξεις» ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Συνάντηση κάτω από τα ραντάρ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν για την κυβερνητική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, δυο μέρες πριν ο κ. Μητσοτάκης τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στον πολιτικό γάμο, αλλά και να αναγνωριστούν τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά, ενώ ο αρχιεπίσκοπος φέρεται να επανέλαβε τις πάγιες αντιρρήσεις της εκκλησίας και να ενημερώνει ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία για το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ

Μεσολόγγι: Τα στοιχεία που «έκαψαν» τον κρεοπώλη – Διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα απολογηθεί τη Δευτέρα – Ακόμη 4 προσαγωγές

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο φοιτητών-μαθητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Δεν θα περάσει» (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:45