search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:35
MENU CLOSE

Μεσολόγγι: Τα στοιχεία που «έκαψαν» τον κρεοπώλη – Διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα απολογηθεί τη Δευτέρα – Ακόμη 4 προσαγωγές

18.01.2024 15:31
mesologgi-121

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε κατά του 50χρονου κρεοπώλη που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι στις 4 Ιανουαρίου. Έχουν γίνει συνολικά τέσσερις προσαγωγές, δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Νωρίτερα, κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στην αστυνομία ο 36χρονος φίλος του 50χρονου στο Μεσολόγγι. Το στίγμα του τηλεφώνου του εντοπίστηκε στην περιοχή που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, την ίδια ημέρα και ώρα, όπως και του 50χρονου.

Ο 50χρονος παραμένει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και μετά την μεταφορά του σε Εισαγγελέα και Ανακριτή, ο δικηγόρος του ζήτησε και πήρε τριήμερη προθεσμία και αναμένεται αν αναπολογηθεί τη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις που έκανε η αδελφή του 31χρονου λίγο πριν οδηγηθεί ο 50χρονος στον ανακριτή, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η σύλληψη του 50χρονου είναι μια δικαίωση, διότι τελικά αποδείχθηκε ότι αυτός εμπλέκεται με την εξαφάνιση του αδερφού μου, αλλά όπως λέω πάντα, εμάς το κύριο θέμα που μας απασχολεί είναι να δούμε που είναι ο αδελφός μου». Επίσης, ανέφερε ότι «ο 50χρονος δεν έχει μιλήσει μέχρι τώρα και δεν ξέρουμε αν θα το κάνει ποτέ, οπότε το να πάει στη φυλακή εμάς δεν μας λέει τίποτα, αν δεν βρεθεί ο αδελφός μου».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, η αδελφή του 31χρονου είπε ότι «εφ΄ όσον η Δικαιοσύνη έκρινε ότι ο 50χρονος εμπλέκεται στην εξαφάνιση του αδελφού μου κάτι έχουν δει» και προσέθεσε: «Ας πει πού είναι ο αδελφός μου. Γιατί να το κρατάει μυστικό, ενώ υπάρχει ήδη κατηγορία εναντίον του». Ακόμη η αδελφή του 31χρονου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, «να εμπλέκεται και άλλο άτομο στην υπόθεση».

Ποια στοιχεία τον «έκαψαν»

Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στις καταθέσεις που έδωσε στους αστυνομικούς, το γεγονός ότι ακολούθησε διαφορετικό δρομολόγιο από αυτό που αρχικά είχε περιγράψει, η αδυναμία του να περιγράψει το τι ακριβώς έκανε τη νύχτα της εξαφάνισης του Μπάμπη καθώς και οι καταθέσεις από άτομα με τα οποία φέρεται να ήρθε σε επαφή φαίνεται ότι οδήγησαν στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη στο Μεσολόγγι . Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. 

Ο 50χρονος, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές, φέρεται να υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις αδυνατώντας να περιγράψει το τι ακριβώς συνέβη αφού άφησε τον 31χρονο Μπάμπη στο σημείο που εξαφανίστηκε.

Επίσης, από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προέκυψε ότι η διαδρομή που ακολούθησε ο συλληφθείς εκείνο το βράδυ δεν ήταν αυτή που περιέγραψε αρχικά στους αστυνομικούς.

Επιπλέον σημαντικό ρόλο στην έρευνα έπαιξαν, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, και οι καταθέσεις ατόμων οι οποίοι ανέφεραν πως σε συζητήσεις που είχαν με τον κρεοπώλη αυτός φέρεται να αναφέρθηκε στον Μπάμπη αφήνοντας να εννοηθεί πως τον δολοφόνησε.

Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ συγγενών του Μπάμπη Κούτσικου, ντόπιων που βρέθηκαν εκεί και αστυνομικών, επειδή οι τελευταίοι φυγάδευσαν τον κρεοπώλη για να τον οδηγήσουν στα δικαστήρια. 

Ο κατηγορούμενος έφυγε από την πλαϊνή πόρτα των δικαστηρίων.

4 προσαγωγές από το περιβάλλον του 50χρονου

Οι αστυνομικές αρχές μετά το ένταλμα σύλληψης του 50χρονου κρεοπώλη προχώρησαν και στην προσαγωγή ακόμα τεσσάρων ατόμων.Ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν είναι και ο 36χρονος φίλος του 50χρονου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε μπει και εκείνος στο κάδρο των ερευνών.

Ο 36χρονος πήγε και έδωσε νωρίτερα συμπληρωματική κατάθεση. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι τέσσερις που προσήχθησαν είναι δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Τα άτομα αυτά ανήκουν στο στενό κύκλο τους 50χρονου κρεοπώλη με τους οποίους φέρεται να είχε μιλήσει μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Ένταλμα σύλληψης για τον 50χρονο

Την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη διέταξε η Εισαγγελέας Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου στο Μεσολόγγι.

Η δίωξη ασκήθηκε με βάση την προανάκριση της αστυνομίας, ενώ ακόμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μπάμπη. Από την αρχή η αστυνομία είχε επικεντρωθεί στην περίπτωση του 50χρονου κρεοπώλη, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που είχε δει τον 31χρονο. Από τις πρώτες κιόλας καταθέσεις είχε πέσει σε αντιφάσεις και στη συνέχεια δόθηκε εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι Αρχές κατάφεραν έτσι να διαπιστώσουν το κενό περίπου 50 λεπτών που υπήρχε ανάμεσα σε αυτά που είχε υποστηρίξει αρχικά ο κρεοπώλης και σε αυτά που προέκυψαν από τις κάμερες. Την ίδια ώρα ο 50χρονος είχε σβήσει μηνύματα που έδειχναν ότι είχε έντονο διάλογο με τον Μπάμπη λίγο πριν βρεθούν, ενώ απέκρυψε το γεγονός ότι είχε και δεύτερο κινητό.

Συγκεντρωμένοι έξω από το Α.Τ. οι συγγενείς

Νωρίς το πρωί η μητέρα, η αδερφή και οι συγγενείς του 31χρονου συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου βρισκόταν ο κρεοπώλης.

«Πού είναι το παιδί μου ρε; Άκου εμένα τη μάνα. Πού άφησες το παιδί μου; Μίλα ρε αν έχεις λίγο ψυχή μέσα σου», φώναζε η μητέρα του 31χρονου έξω από το Α.Τ. Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του 31χρονου κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση εναντίον του κρεοπώλη.

Χθες ο 50χρονος, κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, μετά από νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Διαβάστε επίσης:

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο φοιτητών-μαθητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Δεν θα περάσει» (Photos/Videos)

Βλοχός: Βαριές καταγγελίες για αρπαγή περιουσιών με το σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού – Τι λέει στο topontiki.gr ο Δ. Καρτσανάς

Greek Mafia: Στην Ευελπίδων οι τρεις συλληφθέντες – Το αποτύπωμα στη δολοφονία Σκαφτούρου και η άρση απορρήτου που έφεραν τις… χειροπέδες (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:35