search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:08
MENU CLOSE

Μεσολόγγι: «Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε» φέρεται να είπε ο κρεοπώλης σε συγκρατούμενό του – Μηνύσεις κατέθεσε η οικογένεια του 31χρονου

17.01.2024 16:19
agnooumenos_Messologgi

Φως στη λύση του γρίφου της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, επιχειρεί να ρίξει με κατάθεσή του Ρομά που βρέθηκε συγκρατούμενος με τον κρεοπώλη στα κρατητήρια του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης και ο οποίος κατέθεσε οικειοθελώς στις αρχές.


Όπως δήλωσε στο Star, ο κρεοπώλης παραμιλούσε στον ύπνο του κι έλεγε «τι έκανες ρε μ@@». Αυτό του φάνηκε πολύ περίεργο και γι’ αυτό αποφάσισε να τον ρωτήσει γιατί τον έχουν στα κρατητήρια. Ο κρεοπώλης του απάντησε πως τον έχουν μέσα για το μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του, ενώ είπε ότι πάνε να τον μπλέξουν και με την εξαφάνιση του 31χρονου.


«Του είπα ψέματα ότι έχω σκοτώσει άνθρωπο και ότι έχω κάνει φυλακή και άρχισε να μου κάνει διάφορες ερωτήσεις. Με ρωτούσε αν με είχε δει κανένας, αν το είπα εγώ στην Αστυνομία, γιατί το είπα και πώς είναι μέσα στον Κορυδαλλό», είπε ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη.

Στη συνέχεια εκείνος, όπως είπε, θέλησε να τον «ψαρέψει» για την υπόθεση του Μπάμπη και ο κρεοπώλης του είπε: «Το παιδί είναι νεκρό, δε θα το βρούνε». «Μου έλεγε συνεχώς ”έμπλεξα”, ήταν ανήσυχος και αναστατωμένος. Τον ρωτούσα για το βράδυ που άφησε το παιδί και έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις. Μου είχε πει τρία διαφορετικά πράγματα για το πού τον άφησε», πρόσθεσε ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη.



Η κατάθεση του Ρομά αξιολογείται από την Αστυνομία και εξετάζεται σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Μηνύσεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για ψευδή κατάθεση

Την ίδια ώρα, μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για εγκληματική ενέργεια κατέθεσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη μητέρα και τις δύο αδερφές του 31χρονου αγνοούμενου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, Κώστας Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος συνοδευόμενος από μια από τις αδερφές του άνδρα που αγνοείται από τις 4 Ιανουαρίου, δήλωσε έξω από τα δικαστήρια:

«Κατατέθηκε μήνυση ενώπιον της κυρίας εισαγγελέως πρωτοδικών Μεσολογγίου από την πλευρά της οικογένειας και συγκεκριμένα από τις δύο αδερφές του και τη μητέρα του για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά αγνώστων δραστών και τυχόν εμπλεκομένων έτερων δραστών κι επιπρόσθετα για το αδίκημα της ψευδής καταθέσεως κατά εξακολούθηση την οποία έχει τέλεσει όλες αυτές τις ημέρες ο συγκεκριμένος ύποπτος ο οποίος ερευνάται από τις αρχές», αναφέρει ο δικηγόρος Κώστας Δημόπουλος.

Και προσθέτει: «Φρονούμε ότι σύντομα η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της και στη συνέχεια στις φυλακές. Εκεί που αρμόζει σε αυτούς που αφαίρεσαν τη ζωή του συγκεκριμένου ανθρώπου».  

Η οικογένεια του Μπάμπη εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα άτομα που συνέβαλαν στην εγκληματική ενέργεια και στην εξαφάνιση του 31χρονου είναι περισσότερα από ένα. «Από την πρώτη στιγμή η θέση τόσο η δική μου, όσο και των ανθρώπων που εκπροσωπώ είναι ότι έχουμε να κάνουμε με τουλάχιστον έναν δράστη.  Από εκεί και πέρα είναι θέμα των αστυνομικών αρχών και της δικαιοσύνης να κάνουν τη δουλειά τους. Κι εμείς ήρθαμε εδώ σήμερα για να εμπλουτίσουμε τη δικογραφία με νέα στοιχεία και να καταγγείλουμε τις έκνομες συμπεριφορές τις οποίες δεν μπορούμε να αφήσουμε να πέσουν κάτω».

Από την πλευρά της η αδερφή του Μπάμπη, Χριστίνα αναφέρει ότι στον 31χρονο έχει συμβεί κάτι κακό. «Όπως είπε και ο δικηγόρος καταθέσαμε τη μήνυση κι εύχομαι να υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτή την υπόθεση γιατί είμαστε στο περίμενε εδώ και 12 με 13 ημέρες. Θεωρώ ότι ο αδερφός μου έχει πάθει κάτι κακό».  

Με τη σημερινή της ενέργεια η οικογένεια του 31χρονου, έρχεται να συγκεκριμενοποιήσει περισσότερο την υπόθεση, ενώ θα φέρει και πάλι αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη τον 50χρονο κρεοπώλη ο οποίος κληθεί εκ νέου μετά τη μήνυση για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης. Όλα τα παραπάνω φυσικά θα δρομολογηθούν σε περίπτωση που δεν προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του 50χρονου κρεοπώλη το οποίο θα τον οδηγήσει εκ νέου για κατάθεση στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Στο  μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ νέα στοιχεία

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία εξετάζει η ΕΛΑΣ για την υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου ο οποίος αγνοείται από την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν εντοπίσει μια κηλίδα αίματος σε βάρκα στη λιμνοθάλασσα, η οποία εστάλη για περαιτέρω διερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Παράλληλα, έχουν συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε ο 50χρονος κρεοπώλης την ημέρα της εξαφάνισης του 31χρονου. Ειδικότερα, ο 50χρονος επιχειρούσε να επικοινωνήσει με δύο άτομα, φίλους του, μια γυναίκα κι έναν άνδρα. Με τη γυναίκα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει, ωστόσο βρήκε τον άνδρα και συνομίλησαν με μηνύματα μέσω εφαρμογής, τα οποία έσβησαν και οι δύο.

Ο άνδρας είχε δώσει μια αρχική κατάθεση, ωστόσο το πρωί της Τρίτης (16/1) οι αστυνομικοί του πήραν το κινητό τηλέφωνο και έκαναν ανάκτηση των μηνυμάτων αυτών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε κλήθηκε ξανά για κατάθεση.


Όσον αφορά τώρα στις έρευνες και σήμερα επικεντρώνονται στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στο αεροδρόμιο του Μεσολογγίου, ενώ είναι σε αναμονή το περιέχομενο από την ανάκτηση μηνυμάτων από τα κινητά τηλέφωνα του κρεοπώλη κι ενός φίλου. Οι δυό τους είχαν μιλήσει κι είχαν ανταλλάξει μηνύματα το βράδυ της εξαφάνισης, με κάποια από αυτά να τα έχουν σβήσει.

Ο 50χρονος που είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη το βράδυ τη 4ης Ιανουαρίου, έχει μπει στο κάδρο των αστυνομικών αρχών ως ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του νεαρού άνδρα.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Κόσμος: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ζαμπούνη – Στρατιωτική η εκπαίδευση των εκτελεστών

Ακρίβεια: Ψηφίζονται νέα μέτρα αυτή ή την επόμενη εβδομάδα – Πότε θα φανούν οι μειώσεις στα ράφια

Θεσσαλονίκη: Τραγουδιστής συνελήφθη για απειλή αστυνομικών – Τους κατέγραψε σε βίντεο στο τμήμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:06