search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Νίκη Παλληκαράκη: «Όταν έχασε η μάνα μου τη μνήμη της ήταν σα να κόπηκε ο ομφάλιος λώρος»

21.01.2024 10:18
niki_palikaraki

Για την περιπέτεια υγείας της μητέρας της με τη νόσο Αλτσχάιμερ μίλησε η ηθοποιός Νίκη Παλληκαράκη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» του Mega.

«Είναι λίγο τρομακτικό να βλέπεις έναν άνθρωπο που είναι η μάνα σου, να χάνει την ιστορία του, την μνήμη του. Σαν να κόπηκε ο ομφάλιος λώρος, δεν ήμουν πια το παιδί της. Δεν σε αναγνωρίζει, και είναι πολύ ζόρικο αυτό το συναίσθημα. Κουβαλάς όλο το συναισθηματικό βάρος που βλέπεις στην μαμά σου και πρέπει να το βάλεις στην άκρη και να φροντίσεις αυτόν τον άνθρωπο», εξήγησε η ηθοποιός.

Αναφερόμενη σε μια εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία, που ίσως ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, συνέχισε: «Η μητέρα μου “έφυγε” πέρσι στα 91 της, και πιστεύω αυτό ξεκίνησε από τα 70 της. Δεν αναγνώριζα τα σημάδια, σε σημείο που νευρίαζα και νόμιζα ότι το κάνει επίτηδες».

«Δεν ήταν απλά μια απώλεια μνήμης»

»Μετά από 10 χρόνια συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν απλά μια απώλεια μνήμης, είχε προβλήματα προσανατολισμού, είχε επιθετικότητα, όταν συνειδητοποιούσε ότι κάτι συνέβαινε με τη μνήμης της. Δεν συγχωρώ στον εαυτό μου το ότι δεν μπήκα νωρίς στη σκέψη να δεχτώ ότι κάτι δεν πάει καλά», επισήμανε.

«Το πήρα όλο πάνω μου και με τις γνώσεις που είχα, το πάλεψα πολύ. Είχε τεράστιες συνέπειες. Αναγκάστηκα και έκανα μόνο θέατρο τότε και όχι και τηλεόραση, για να μπορώ να είμαι εντάξει απέναντί της. Υπήρξαν στιγμές πολύ συγκινητικές. Με συγκίνησε ότι κάποιες μνήμες της λειτούργησαν σε ανύποπτο χρόνο. Δεν είπα ποτέ στη μητέρα μου ότι πέθανε ο πατέρας μου, γιατί ήταν η πιο σημαντική μνήμη της. Με ρώταγε που είναι ο μπαμπάς μου και γιατί δεν έρχεται», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κραουνάκης για Νταλάρα: «Τα παραπανίσια έχουν θέμα»

Γιάννης Μπέκας: «Μου πίεζαν το κεφάλι στο οδόστρωμα όπως με την ιστορία στο Black Lives Matter»

Κόλαφος ο «Ντάνος» για γνωστό παρουσιαστή: «Η μάνα μου από αυτόν έμαθε ότι έχει καρκίνο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:57