search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:22
MENU CLOSE

Γιάννης Μπέκας: «Μου πίεζαν το κεφάλι στο οδόστρωμα όπως με την ιστορία στο Black Lives Matter»

20.01.2024 19:19
giannis_bekas_astynomia

Για τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς, τα ξημερώματα της Τετάρτης, και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για αντίσταση και εξύβριση μίλησε ο τραγουδιστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Μπέκας.

«Την ελληνική αστυνομία την αγαπώ όσο δεν φαντάζεστε και δεν το λέω ειρωνικά. Αισθάνομαι εμπιστοσύνη προς τους αστυνομικούς γιατί θεωρώ ότι η αστυνομία είναι για να προστατεύει τους πολίτες», ανέφερε ο τραγουδιστής.

«Αυτό που μου συνέβη είναι το κάτι άλλο. Έχω πάει ένα φιλικό μου ζευγάρι να φάμε, περάσαμε πολύ καλά. Γνωρίζω ότι το αυτοκίνητό μου έχει πρόβλημα με τον δείκτη βενζίνης και δεν ξέρω πόση βενζίνη έχω. Τους είπα “βενζινάδικο δεν θα βρω τους λέω έχετε τον νου σας γιατί αν μείνω κάπου να πεταχτείτε να έρθετε να με βοηθήσετε“», περιέγραψε.

«Τη στιγμή που είμαι 500 μέτρα πριν από το βενζινάδικο. Εκείνη την ώρα έσβησε το αυτοκίνητο στο χειρότερο σημείο. Εκείνη τη στιγμή κοιτάω πίσω μου και βλέπω τζιπ της αστυνομίας. Λέω “όλα καλά τώρα δεν χρειάζεται να περπατήσω να αφήσω το αμάξι μου μόνο του διότι έχω την ακριβή μου κιθάρα μέσα, το μικρόφωνο το καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, τα ρούχα μου του γυμναστηρίου και αυτά που εμφανίζομαι στο μαγαζί γιατί τα είχα έτοιμα που θα δούλευα».

»Ανοίγω τα παράθυρα και κρατάω στο χέρι μου το πορτοφόλι με παρατεταμένη την ταυτότητα. Λέω με δυνατή φωνή “παιδιά όλα καλά είμαι καθόλα νόμιμος έχω μείνει από βενζίνη ορίστε η ταυτότητά μου», συνέχισε.

«Μου πίεζαν το κεφάλι στο οδόστρωμα όπως με την ιστορία στο Black Lives Matter»

«Από και πέρα ξεκινάει όλο το μαρτύριο. Μου ζητάνε να βγω έξω να γονατίσω με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Αυτό το πράγμα όπως το βλέπουμε τις ταινίες. Τους λέω μισό λεπτό έχει συμβεί κάτι; Σκέφτηκα μήπως έκανα κάποια παράβαση; Δεν υπήρχε τίποτα ήθελαν σώνει και ντε να βάλω τα χέρια μου πισθάγκωνα και να μου βάλουν χειροπέδες», συνέχισε.

«Η βιντεοσκόπηση δεν έγινε εκείνη τη στιγμή. Μου πίεζαν το κεφάλι στο οδόστρωμα όπως έχουμε δει στα βίντεο που έγινε η ιστορία (σ.σ. δολοφονία George Floyd) με το Black Lives Matter».

«Ούρλιαζα και φώναζα “καλέστε τον διοικητή σας, είμαι ο Γιάννης Μπέκας, δημόσιο πρόσωπο”. Μου έβαλαν χειροπέδες και πίεζαν τους καρπούς όσο δεν φαντάζεστε. Μέχρι σήμερα δεν μπορώ να πιάσω πένα για την κιθάρα μου. Τα πλευρά μου; Δεν μπορώ να πάρω φουλ αναπνοή».

«Έπεσαν πάνω μου και μου έσπασαν το κινητό»

«Επιμένουν, με έδεσαν και με κρατάνε κάτω στο οδόστρωμα. Και λένε πάμε μέσα για αντίσταση. εάν δεν ασφαλιστεί το αυτοκίνητό μου ή αν δεν το πάρετε μαζί στο τμήμα. Είχε μέσα την κιθάρα, το μικρόφωνο, τα ρούχα μου. Το τι ακολούθησε δεν πρέπει να το πω τώρα είναι στη δικογραφία», πρόσθεσε.

»Όταν πήγαμε στο τμήμα τα χέρια μου είχαν ματώσει από τις χειροπέδες κι όταν ήμασταν στον αξιωματικό υπηρεσίας και τράβηξα εκεί βίντεο τα χέρια μου που είχαν ματώσει και τον εαυτό μου για να έχω υλικό. Έπεσα όλοι πάνω μου και μου έσπασαν και το κινητό, αν το δείτε τώρα είναι ραγισμένο», κατέληξε ο Γιάννης Μπέκας.

Διαβάστε επίσης:

Κόλαφος ο «Ντάνος» για γνωστό παρουσιαστή: «Η μάνα μου από αυτόν έμαθε ότι έχει καρκίνο»

Χάρης Κωστόπουλος: Τα συγκινητικά «αντίο» καλλιτεχνών στον τραγουδιστή

Χρήστος Φερεντίνος: «Βλέποντας τον παλιό μου εαυτό, δεν με αναγνωρίζω» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:21