search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:36
MENU CLOSE

Γιώτα Πούλου: «Η Κεραμέως κατέφυγε σε μία απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα εκτροπή»

23.01.2024 12:07
poulou new

Επίθεση κατά της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως έκανε η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου με αφορμή την τροπολογία για την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές εκτός απο τις ευρωκλογές.

«Η τροπολογία της υπουργού κ. Κεραμέως, για ένα κορυφαίο θέμα που αφορά σε μείζονα αλλαγή του πλαισίου των βουλευτικών εκλογών, είναι ένα φθηνό τέχνασμα που αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, το πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ τη συναίνεση στο πολιτικό σύστημα» αναφέρει η κα Πούλου.

«Η καθολική και έντονη αντίδραση των κομμάτων στην απόπειρα παγίδευσης και χειραγώγησής τους ήταν αναμενόμενη, γιατί οποιαδήποτε αλλαγή αυτού του πλαισίου, απαιτεί μία διαφορετική επεξεργασία, με ευρύτατη συναίνεση (αυξημένη πλειοψηφία 200 ψήφων), αφού αναφέρεται σε άλλη εκλογική διαδικασία, με πολλές εκλογικές περιφέρειες και πολλούς υποψηφίους.        

Με την υπεύθυνη στάση μας στη λεπτομερή επεξεργασία του νομοσχεδίου της επιστολικής ψήφου, που εκφράστηκε με προτάσεις και Τροπολογίες, αποδομήσαμε τη δήθεν κυριαρχία και “αποκλειστικότητα” της Νέας Δημοκρατίας στην εκπροσώπηση των δικαιωμάτων των ομογενών.

Έτσι, κατέφυγε σε μία απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα εκτροπή, για να διεκδικήσει εκ νέου το προβάδισμα.

Όμως, η προπαγάνδα της δεν θα περάσει!».

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η οποία λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ η συζήτηση είχε αρχίσει στην Ολομέλεια κατέθεσε τροπολογία, με την οποία η χρήση της επιστολικής ψήφου διευρύνεται και, εκτός από τις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα, θα μπορεί να χρησιμοποιείται και στις εθνικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Θεόφιλος Ξανθόπουλος για επιστολική ψήφο: Η ΝΔ δεν θα υφαρπάξει την συναίνεσή μας, είναι τραγικά μόνη

Επιστολική ψήφος: Φυσική συνέχεια η αυτονόητη επέκτασή της στις εθνικές εκλογές, υποστηρίζουν πηγές του ΥΠΕΣ

Στέφανος Κασσελάκης: Παρών σε Κοζάνη και Λάρισα για τα πρώτα περιφερειακά συνέδρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:36