search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:39
MENU CLOSE

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Φιλήμονας σε ηλικία 91 ετών

23.01.2024 18:15
filimonaw thanatos 765- new

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 91 ετών ο σχεδιαστής μόδας Φιλήμονας.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Λάκης Γαβαλάς, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου ευχήθηκε «καλό ταξίδι» στον φίλο και συνάδελφό του.

«Φιλήμονα, καλό ταξίδι στους ουρανούς», έγραψε ο Λάκης Γαβαλάς στη δημοσίευσή του.

Ο Φιλήμονας αποτελούσε έναν από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στον χώρο της μόδας, με πολλές διάσημες προσωπικότητες να είναι πελάτες του.

Ο γνωστός σχεδιαστής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1932. Άφησε το σημάδι του στον χώρο της μόδας, με ξεχωριστές δημιουργίες υψηλής ραπτικής. Ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που είχε την ιδέα να αντικαταστήσει στις επιδείξεις του τα μοντέλα με γνωστά ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας, με τις επιδείξεις του να πραγματοποιούνται κυρίως για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ξεκίνησε να εργάζεται το 1959, όταν και επέστρεψε από το Παρίσι, όπου απασχολιόταν στο ατελιέ του σπουδαίου Γιάννη Ντεσσέ. Συμμαθητές του ήταν ο Βαλεντίνο και ο Γκι Λαρός.

Συστήθηκε διεθνώς το 1972, με την παρουσίαση της συλλογής του δίπλα σε μοντέλα του Ιβ Σεν Λοράν και της Μέρι Κουάντ στο μεγάλο γκαλά των «Λευκών Κύκνων» στο Λονδίνο.

Έντυσε πολλές διάσημες προσωπικότητες όπως η Σοφία Λόρεν, η Τζέιν Μάνσφιλντ και η Μερλ Όμπερον, ενώ από το ατελιέ που διατηρούσε για χρόνια στο Κολωνάκι, πέρασαν όλες οι Ελληνίδες σταρ της εποχής.

Τα τελευταία χρόνια κρατούσε τη ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε μαθητή – Κατέληξε στο νοσοκομείο

Αττική: Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για εκβίαση και δωροληψία – Πόσα λεφτά κατασχέθηκαν

Μεσολόγγι: Στον ανακριτή ξανά ο κρεοπώλης – Το κινητό του Μπάμπη και το όπλο του εγκλήματος ψάχνουν οι Αρχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42