search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:47
MENU CLOSE

Η εξομολόγηση του Παύλου Μαρινάκη για τη νόσο του Crohn (video)

24.01.2024 10:44
marinakis_2401_1460-820_new

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξομολογήθηκε την περιπέτεια που είχε με την υγεία του, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Η νόσος του Crohn είναι μία φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, σοβαρή νόσος, αυτοάνοση. Όπου μπορώ να πω δυο πράγματα για αυτό, για μένα είναι σημαντικό. Είναι από αυτά που σου αλλάζουν τη ζωή. Δημιουργείται κατά 99 τοις εκατό από το άγχος, υπάρχει χρόνια μέσα σου», ανέφερε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης.

«Η ιστορία ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, η διάγνωση έγινε όταν ήμουν Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, περίπου 2 χρόνια πριν. Κολλάει η γυναίκα μου κορονοϊό και ενώ εγώ βγαίνω αρνητικός στα τεστ, είχα έναν πυρετό κάθε απόγευμα. Έχουμε ξεκινήσει τις περιοδείες, γυρίζω σπίτι το βράδυ 37,5 πυρετός, το βράδυ έπεφτε. Προφανώς έπρεπε να ξεκινήσω άλλες εξετάσεις, αίματος, αξονικές, μαγνητικές, με τον φόβο να είναι κάτι άλλο, κάποια κακοήθεια», αφηγείται στη συνέχεια.

«Έκανα την ενδοσκόπηση, βγαίνουν τα αποτελέσματα, πηγαίνω στο γραφείο του γιατρού και μου ανακοινώνει ότι έχω Νόσο του Crohn. Του λέω: τέλεια. Σχεδόν χάρηκα. Ο γιατρός τα έχασε. Μου λέει: “Είναι κάτι σοβαρό, το έχεις πάρει πολύ χαλαρά, μαθαίνεις να ζεις με αυτό”. Του έκανα μία ερώτηση: “Θα πεθάνω;” Μου λέει: “Όχι αλλά θα πρέπει να προσαρμόσεις τη ζωή σου”», περιέγραψε.

«Κατά καιρούς υποτιμούσα συμπτώματα και φοβόμουν να κάνω εξετάσεις. Αν είχα κάνει εξετάσεις 2, 3 ή 5 χρόνια νωρίτερα, ίσως τώρα χρειαζόταν πιο ήπια θεραπεία. Το σημαντικό είναι ότι πάει καλά η θεραπεία, χρωστάω πολλά στους γιατρούς και στη γυναίκα μου για τη στήριξη», εξομολογείται.

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «το πρώτο μήνυμα είναι να κάνουμε εξετάσεις και να μη φοβόμαστε να έχουμε ταμπού να μιλήσουμε γι’ αυτό. Το δεύτερο είναι ότι αυτό όλο μου άλλαξε πολύ τον τρόπο σκέψης, χαλάρωσα σε πολλά, σταμάτησα να έχω απολυτότητες. Επειδή το άγχος μου το προκάλεσε, συνεχίζω να αγχώνομαι αλλά μετά από 5-10 λεπτά, αυτό που έχω μέσα μου με επαναφέρει».

Διαβάστε επίσης:

Παράπονα Αρβανίτη γιατί δεν τον κάλεσε ο Κασσελάκης στις Σπέτσες

Στη Βουλή ο Κασσελάκης για την επιστολική ψήφο

Επιστολική ψήφος: Ο βραζιλιάνος και ο κολομβιανός κούριερ…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:46