search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:45
MENU CLOSE

Επιστολική ψήφος: Ο βραζιλιάνος και ο κολομβιανός κούριερ…

23.01.2024 16:15
vouli exo

Το ζήτημα της παραβίασης της αρχής της αμεσότητας της ψήφου από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο έθιξαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο η Νέα Αριστερά και το ΚΚΕ, επιλέγοντας ως παράδειγμα Έλληνες που διαβιούν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Χθες στην εισήγησή του ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των ανύπαρκτών εγγυήσεων για τον τρόπο ταυτοποίησης των εκλογέων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που κάνει σήμερα περιβεβλημένος με όλες τις κρατικές και δικαστικές εγγυήσεις ο δικαστικός υπάλληλος θα το κάνει ο ιδιωτικός υπάλληλος μιας εταιρείας κούριερ. Να το πάμε λίγο παρακάτω; Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό σε χώρες του εξωτερικού; Ο βραζιλιάνος κούριερ θα ταυτοποιήσει στην διαδικασία παράδοσης του συστημένου φακέλου στον Αμαζόνιο τον κ. Χατζηδιαμαντή; Τι είδους εγγύηση υπάρχει για αυτή τη διαδικασία ταυτοποίησης;».

Σήμερα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας το πήγε ένα βήμα παραπέρα, φέροντας την Κολομβία ως παράδειγμα ώστε να κάνει ακόμη πιο γλαφυρό το παράδειγμα για …ευνόητους λόγους.

«Για ποια αμεσότητα μπορούμε να μιλάμε», διερωτήθηκε ο Γραμματέας, «όταν την ταυτοπροσωπία, κατά την παραλαβή του φακέλου, θα τη διενεργεί ο υπάλληλος της ταχυδρομικής εταιρείας; Αλήθεια, για τον Έλληνα ψηφοφόρο που θα ψηφίσει με επιστολική ψήφο κάπου στη Λατινική Αμερική, ας πούμε στην Κολομβία, ποιος θα κάνει ταυτοπροσωπία; Ο υπάλληλος της ταχυδρομικής εταιρείας της Κολομβίας; Είστε καθόλου με τα καλά σας; Και πώς ακριβώς θα επιβάλετε πρόστιμο σε αυτή την εταιρεία αν γίνουν παρατυπίες; Σας τα επισημαίνει αυτά και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής και περιμένουμε καθαρή απάντηση».

Διαβάστε επίσης:

Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από Πολάκη για το σκίτσο του Μάκρη

Επιστολική ψήφος: Να αναθεωρήσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ τη στάση τους ζήτησε ο Χαρίτσης – Κόντρα με την Κεραμέως

Κουτσούμπας για επιστολική ψήφο: Αντισυνταγματικό νομοσχέδιο – έκτρωμα 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42