search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:18
MENU CLOSE

Επιστολική ψήφος: Να αναθεωρήσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ τη στάση τους ζήτησε ο Χαρίτσης – Κόντρα με την Κεραμέως

23.01.2024 14:22
XARITSES
Eurokinissi

Το γάντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έριξε ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας τους να αναθεωρήσουν τη θετική στάση τους στο νομοσχέδιο που καθιερώνει την επιστολική ψήφο σε ευρωεκλογές και δημοψηφίσματα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης στην παρέμβασή του μίλησε για επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια της ΝΔ και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είπε ότι έσπευσαν να συναινέσουν, παγιδεύτηκαν και τώρα προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε δύο αντιφατικές θέσεις. «Γιατί είναι αντίφαση να καταψηφίζετε την τροπολογία, αλλά να υπερψηφίζετε το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Τους καταλόγισε «πολιτική αφέλεια», που άνοιξε το δρόμος για τον ακραίο τακτικισμό της ΝΔ.

«Πάμε βήμα- βήμα, δεν ξέραμε εξαρχής τη θετική στάση των κομμάτων, όταν διαφάνηκε η θετική στάση, θεωρήσαμε χρέος μας να φέρουμε την τροπολογία», απάντησε η Νίκη Κεραμέως για να προσθέσει ότι δεν χορηγείται νέο δικαίωμα ψήφου, αλλά διευκολύνονται οι Έλληνες εκλογείς. «Είναι θεσμική εκτροπή να διευκολύνεις τους Έλληνες να ψηφίσουν; Η Νέα Αριστερά λέει όχι, λέει στους απόδημους πάρτε το αεροπλάνο, πληρώστε 1.000 δολάρια για να πάτε να ψηφίσετε», είπε, σημειώνοντας πως το «όχι» πηγαίνει και στους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, φοιτητές και εποχικούς εργαζόμενους που δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στις κάλπες. «Γιατί αυτή η φοβικότητα; Γιατί κ. Χαρίτση φοβόμαστε να διευκολύνουμε Έλληνα πολίτη;», διερωτήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΟ της Νέας Αριστεράς να την κατηγορεί για αντιστροφή της πραγματικότητας, καθώς το κόμμα είναι υπέρ της επιστολικής ψήφου αλλά υπό προϋποθέσεις.

Στην κόντρα παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης που άφησε ανοιχτό να αλλάξει στάση το κόμμα στο νομοσχέδιο. Ο κ. Κατρίνης καταλόγισε τυχοδιωκτισμό στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι η Νίκη Κεραμέως παραδέχθηκε σήμερα πως προχώρησε στην κατάθεση της τροπολογίας όταν διαπίστωσε ότι συγκεντρώθηκαν τα 200 ψηφαλάκια κι αυτό, όπως είπε, «απαντάται».

«Μήπως τυχοδιωκτισμός είναι να ψηφίζεις ναι επί της αρχής και μια ώρα μετά ναι και στην αντισυνταγματικότητα;», σχολίασε η υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας για επιστολική ψήφο: Αντισυνταγματικό νομοσχέδιο – έκτρωμα

Η κυβέρνηση επιμένει στο δικαίωμα επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές – Όσοι θα ψηφίσουν όχι να αναλάβουν την ευθύνη τους, λέει

Χυδαία ομοφοβία από τον Βασίλη Στίγκα στη Βουλή: Θα απολογηθούμε γιατί είμαστε εκείνοι που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουν;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:18