search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:43
MENU CLOSE

Πέθανε η Ραφαέλα Πιτσικάλη – Απέραντη θλίψη για το χαμογελαστό κορίτσι που πάλεψε με τον καρκίνο (photos/video)

24.01.2024 14:05
rafaela_pitsikali

Απέραντη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της 21χρονης Ραφαέλας Πιτσικάλη η οποία ταλαιπωρήθηκε από σπάνια μορφή καρκίνου για περισσότερα από τρία χρόνια.

Η κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή, λίγες μόνο ημέρες μετά από τα 21α γενέθλια της (είχε γεννηθεί στις 5 Ιανουαρίου 2003) σε νοσοκομείο της Αμερικής όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Η τελευταία της ανάρτηση είχε γίνει ανήμερα Πρωτοχρονιάς, όπου ήταν εμφανώς καταβεβλημένη, αλλά συνέχισε να στέλνει μηνύματα ελπίδας.

Για να καταστεί δυνατή η νοσηλεία της στο συγκεκριμένο νοσοκομείο των ΗΠΑ χρειάστηκε να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από κόσμο που ανταποκρίθηκε με αλληλεγγύη στο κάλεσμα της ίδιας και της οικογένειας της.

@rafaellapitsikali Ερανικός Εθνική GR1601100640000006400476351 https://revolut.me/rafaelapitsikali https://www.paypal.me/rafaellapitsi #rafaellapitsikali⭐️ #fypシ #fy #foryou #foryoupage #foryoupage #🎗️ #cancersucks #cancer ♬ πρωτότυπος ήχος – Rafaella Pitsikali

Η Ραφαέλα μέσα από τους λογαριασμούς που διατηρούσε στα social media με αναρτήσεις της μοιραζόταν τον αγώνα της και προσπαθούσε να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Όπως αναφέρει το hania.news η ζωή της οικογένειας Πιτσικάλη άλλαξε δραματικά τον Ιούνιο του 2020, όταν η 17χρονη, τότε, κοπέλα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.

Έκτοτε έδινε καθημερινά, με θάρρος και χαμόγελο έναν τιτάνιο αγώνα. Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», εγχείρηση στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Τον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή.

Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού κι έτσι προγραμματίστηκε, για τις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψή της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ, όπου παρέμενε έως και τη στιγμή που άφησε την τελευταία της πνοή…

Διαβάστε επίσης:

Έξωση στην Ιωάννα Κολοβού: Χημικά από τα ΜΑΤ στους αλληλέγγυους έξω από το ΑΤ Ζωγράφου (videos)

Guardian: Αυτές είναι οι 4 ωραιότερες παραλίες στο Αιγαίο (Videos/Photos)

Μεσολόγγι: Με ειδικό μηχάνημα ψάχνουν την καραμπίνα του Μπάμπη (photo/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:42