search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:12
MENU CLOSE

Έξωση στην Ιωάννα Κολοβού: Χημικά από τα ΜΑΤ στους αλληλέγγυους έξω από το ΑΤ Ζωγράφου (videos) – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΕΣΗΕΑ

24.01.2024 13:31
kolovou_exosi

Επίθεση από τα ΜΑΤ δέχτηκαν οι αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το ΑΤ Ζωγράφου, όπου μεταφέρθηκε μετά τη σύλληψη της η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού.

Οι άνδρες της αστυνομίας «έσπασαν» με χημικά τον κλοιό του συγκεντρωμένου πλήθους και επιβίβασαν την Ιωάννα Κολοβού και τον γιο της σε όχημα για να τους μεταφέρουν στην Ευελπίδων.

Προηγήθηκε νωρίτερα η έξωση από το σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου και επί 40 χρόνια στενής συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της συνελήφθησαν κατά την έξωση, με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη.

Oι αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί αρχικά έξω από το σπίτι -επί της οδού Αβύδου- προκείμένου να εμποδίσουν την έξωση.

ΕΣΗΕΑ: Ζητούμε την παρέμβαση της πολιτείας και των πολιτικών δυνάμεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη στήριξή του στην Ιωάννα Κολοβού, η οποία πετάχθηκε το πρωί έξω από το σπίτι της, προκειμένου να υπηρετηθεί η άδικη πολιτική των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Και συμπληρώνει: Μια χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος και μάλιστα μονογονεϊκή οικογένεια, πετάγεται από το σπίτι της και οδηγείται σαν τον εγκληματία στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί την παρέμβαση της πολιτείας, όλων των πολιτικών δυνάμεων, για να μην ζουν τον εφιάλτη και χάνουν το σπίτι τους ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.

Δώρα Αυγέρη: «Αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή, αυτές οι σκηνές θα είναι αλλεπάλληλες»

«Ο πτωχευτικός νόμος της Νέας Δημοκρατίας άφησε απροστάτευτες την πρώτη κατοικία και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, κάνοντας σέρβις στους servicers, δεν αξιοποίησε καν τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα κόκκινα δάνεια, την προστασία των δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας.

Τα σημερινά γεγονότα, όπως και αυτά πριν από ένα μήνα, με την έξωση οικογένειας αναπήρων παρουσία των ΜΑΤ, θα είναι σκηνές αλλεπάλληλες από ένα δυστοπικό μέλλον, αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Διαβάστε επίσης:

Guardian: Αυτές είναι οι 4 ωραιότερες παραλίες στο Αιγαίο (Videos/Photos)

Μεσολόγγι: Με ειδικό μηχάνημα ψάχνουν την καραμπίνα του Μπάμπη (photo/videos)

Πάρτι… φοροδιαφυγής σε χλιδάτο γάμο – Τους «έκαψαν» τα social media, τους «τσίμπησε» η ΑΑΔΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:06