search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:56
MENU CLOSE

Νέα ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι χτύπησαν με πύραυλο τάνκερ – Έκρηξη και φωτιά στη δεξαμενή

26.01.2024 21:37
ploio erirthra thalassa 765- new

Συνεχίζονται τα χτυπήματα σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι, οι οποίοι πραγματοποίησαν νέο πυραυλικό χτύπημα σε δεξαμενόπλοιο.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Ambrey, το δεξαμενόπλοιο Μαρλίν Λουάντα, χωρητικότητας 110 χιλιάδων τόνων, δέχθηκε πλήγμα από πύραυλο στην πέμπτη δεξαμενή του, ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλιών νοτιοανατολικά του Άντεν, στην Υεμένη, με συνέπεια να ακολουθήσει μεγάλη έκρηξη και να τυλιχτεί στις φλόγες.

Όπως αναφέρει η εταιρεία ασφαλίσεων Ambrey, το πλήρωμα είναι ασφαλές.

Ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούθι

Οι αντάρτες της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι οι ναυτικές δυνάμεις τους προχώρησαν σε μια «επιχείρηση» εναντίον του «βρετανικού δεξαμενόπλοιου Marlin Luanda» στον κόλπο του Άντεν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο πλοίο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού των Χούθι, τον Γιαχία Σαρέα, χρησιμοποιήθηκε «ένας αριθμός πυραύλων» και «το πλήγμα ήταν άμεσο».

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος vesselfinder αναφέρει ότι το τάνκερ Marlin Luanda φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ και ο προορισμός του ήταν η Σιγκαπούρη.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν έναν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίου που εκτοξεύθηκε «από τις ζώνες που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη» προς αμερικανικό πολεμικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: «Οπισθοχώρηση» Μακρόν για το αγροτικό ντίζελ μπροστά στην οργή των αγροτών

Χάγη για Γάζα: «Ο Μαντέλα χαμογελά στον τάφο του» με την απόφαση κατά του Ισραήλ και οι ΗΠΑ δεν «βλέπουν» κίνδυνο γενοκτονίας

Τουρκικές πηγές: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα ενημερώσει το Κογκρέσο για την πώληση F-16 σε Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:48