search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:11
MENU CLOSE

«Ο Άλλος άνθρωπος» – Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η μητέρα του επιβεβαιώνει τις δωρεές στον λογαριασμό της (videos)

29.01.2024 11:50
allos-anthropos_kostas-polixronopoulos_2901_1920-1080_new

Η μητέρα του δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου -ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης-, επιβεβαίωσε ότι χρήματα από τις δωρέες που γίνονταν για την κουζίνα έμπαιναν στον λογαριασμό της.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής του Alpha «Super Κατερίνα», η κ. Παναγούλα Πολυχρονοπούλου είπε αρχικά πως «ναι, στον δικό μου λογαριασμό έμπαιναν και έρχεται και πάμε και τα παίρνουμε».

Όσον αφορά το πόρισμα, η κ. Παναγούλα είπε «ας ψάξουν να βρουν. Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ, ας ψάξουν να βρουν αν έχουμε περιουσία να μας την πάρουν. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη αν δεν έχει βενζίνη. Ο Κώστας δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Του το έλεγα “θα στη φέρουν”, με τέτοιον αγώνα. Δεν φοβάται, τι να φοβηθεί αφού δεν έχει τίποτα».

Από την πλευρά της η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δήλωσε ότι μόνο αυτός διαχειριζόταν τον λογαριασμό, προσθέτοντας πως «δεν νομίζω να είχε ασχοληθεί με τυχερά παιχνίδια».

«Ο φορέας δεν είχε ούτε ΑΦΜ»

Για ύποπτες ενδείξεις που θα έπρεπε να έχουν υποψιάσει τις αρχές, έκανε λόγο ο τέως διευθυντής του ΣΔΟΕΘεόδωρος Φλωράτος, σημειώνοντας ότι ο φορέας δεν είχε καν ΑΦΜ, αναφερόμενος στην υπόθεση του επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος»Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Αναλυτικότερα, ο Θεόδωρος Φλωράτος, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι, από μόνο του το γεγονός πως οι δωρητές καλούνταν να καταθέσουν τις χρηματικές προσφορές τους σε χρηματικό λογαριασμό στο όνομα συγγενούς, είναι μια ύποπτη ένδειξη η οποία θα έπρεπε να έχει ερεθίσει το ενδιαφέρον των αρχών.

Πρόσθεσε επίσης ότι ήταν αδύνατο να υπάρξει διαφάνεια και σαφήνεια μεταξύ των εσόδων και των εξόδων της συγκεκριμένης κοινωνικής πρωτοβουλίας, ή τουλάχιστον να είναι ελεγκτέα, καθώς ο φορέας δεν έχει νομική προσωπικότητα και ΑΦΜ.

Τέλος, σημείωσε ότι τέτοιες κατηγορίες θα πρέπει να διερευνώνται πολύ προσεκτικά και να εξαντλείται κάθε όριο εξιχνίασής τους, καθώς κλονίζουν σοβαρά την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην κοινωνική αλληλεγγύη και στις φιλανθρωπικές πρακτικές.

Διαβάστε επίσης:

Ιεράπετρα: Το άλμα θανάτου για τον 17χρονο Μάριο στην αυτοσχέδια πίστα motocross (video)

Ρόδος: 29χρονος προσπάθησε να αποπλανήσει 14χρονη μέσω Facebook – Τον παγίδευσαν οι γονείς της

Μεσολόγγι: «Ο κρεοπώλης δεν ήταν μόνος» – Τι λέει ο Θανάσης Κατερινόπουλος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:11