search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:08
MENU CLOSE

Ελέγχεται για «ξέπλυμα χρήματος» ο Άλλος Άνθρωπος – «Να ‘ρθετε να με πάρετε» (Video)

27.01.2024 23:09
allosanthropos

Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες», ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται από το 2020 να συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με την μητέρα και τον γαμπρό του αποκομίζοντας περίπου 200.000 ευρώ.

«Διατάσσουμε την δέσμευση κάθε περιουσίας, ιδίως δε κάθε είδους λογαριασμών τίτλων επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα της Αρχής. Όσον αφορά την διαδρομή του «μαύρου χρήματος», τα χρήματα φαίνεται να κατατίθεντο στους λογαριασμούς των τριών προσώπων και από εκεί γίνονταν κινήσεις χρημάτων προς εταιρείες παροχής τυχερών παιχνιδιών. Επίσης, ταυτόχρονα, γίνονταν και αναλήψεις μετρητών

Η κάμερα του δελτίου του Alpha βρέθηκε στην Πάτρα όπου και έδωσε το παρών ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος με την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» με αφορμή το καρναβάλι. «Να σας το πω εγώ γιατί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από 1.500.000 τα τελευταία μόνο δυο – τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, βάλτε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

«Εγώ δεν παίζω ποτέ (σ.σ. τυχερά παίγνια). Έχω έναν φίλο όπου πήγαινα με το POS, έβαζα την κάρτα και έβγαζα χιλιάρικα. Δυο δυο κατοστάρικα, τρία τρία. Αυτά όλα ήταν για τον Άλλο Άνθρωπο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ του Σαββάτου. «Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά και έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πως το είπαν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι. Να ‘ρθετε να με πάρετε».

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Πέθανε ο 17χρονος που τραυματίστηκε σε πίστα motocross

Μεσολόγγι: Κανένα ίχνος του 28χρονου που αγνοείται – Συνέχεια στις έρευνες το πρωί της Κυριακής

Ρέθυμνο: Mήνυση σε 7 μαθητές από διευθύντρια γυμνασίου για να σταματήσει η κατάληψη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50