search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:34
MENU CLOSE

Κύπελλο Ελλάδας: Με γκολ-buzzer beater του Μλαντένοβιτς στους «4» ο Παναθηναϊκός

31.01.2024 21:12
panathinaikos-new

Μία απίθανη κεφαλιά του Φίλιπ Μλαντένοβιτς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το 2-0 για τους «πράσινους» στη συγκλονιστική ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και χάρισε στο «τριφύλλι» μία σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου κατά 99% θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ ήταν πολύ καλύτεροι σ’ όλο το παιχνίδι, άνοιξαν το σκορ με το τέρμα του Ρουμπέν Πέρεθ στο 35’ και πήραν στο φινάλε μία δραματική, όσο και δίκαιη πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την πρώτη τελική στο ματς στο 5ο λεπτό, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα από τα δεξιά, ο Ρουμπέν Πέρεθ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο 32’  Μπακασέτας δεν έκανε καλό τελείωμα μετά από σέντρα του Κώτσιρα, για να έρθει το γκολ για τους «πράσινους» στο 35ο λεπτό. Από κόρνερ του Μπακασέτα και φάση διαρκείας στην περιοχή του Ατρόμητου, ο Κώτσιρας κράτησε «ζωντανή» την μπάλα στην περιοχή και τη γύρισε προς το σημείο που βρισκόταν ο Ακαϊντίν.

Ο Τούρκος στόπερ την «έστρωσε» με το κεφάλι στον Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος έκανε το 1-0 με δυνατό σουτ, φέρνοντας σε ισορροπία το ζευγάρι με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, από νέο κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ακαϊντίν σηκώθηκε ανενόχλητος μέσα στη μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει την άμυνα του Ατρόμητου, ψάχνοντας δεύτερο γκολ και στο 57’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μπακασέτα. Από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Μλαντένοβιτς πάτησε στην περιοχή και γύρισε προς τον Μπακασέτα, ο οποίος σούταρε με τη μία πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

Στο 60’ από τακουνάκι του Γερεμέγεφ, ο Τσέριν πάτησε στην περιοχή και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, όμως το τελείωμά του πήγε πάνω στον γκολκίπερ του Ατρόμητου, ο οποίος μπλόκαρε.

Δύο λεπτά μετά (62’) ο Γερεμέγεφ υποδέχθηκε την μπάλα στο όριο της περιοχής και πλάσαρε εύστοχα, όμως το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε από υπόδειξη του VAR Σπύρου Ζαμπαλά, καθώς ο Σουηδός φορ ήταν ακάλυπτος την στιγμή της πάσας.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Ατρόμητο και η επιμονή του επιβραβεύτηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Μλαντένοβιτς έδωσε στον Μπερνάρ, εκείνος «έσκαψε» την μπάλα προς τον Σέρβο, ο οποίος με ψηλοκρεμαστή, απίθανη κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους «πράσινους» χαρίζοντας στην ομάδα του μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τερίμ: «Αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας»

Πολύ ευχαριστημένος απ’ τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν οι παίκτες του τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο, φτάνοντας σε μία πολύ σημαντική πρόκριση (με ανατροπή του σκορ του πρώτου προημιτελικού) ήταν ο Φατίχ Τερίμ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου πως αυτό ήταν το καλύτερο ματς των «πράσινων» από την ημέρα που ανέλαβε και πως για αυτό δεν σκέφτηκε να κάνει κάποια αλλαγή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φατίχ Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου:

-Αν με τον τρόπο που ήρθε η πρόκριση ανεβαίνει το ηθικό ενόψει της συνέχειας κι αν πιστεύει ότι στη θητεία του στον Παναθηναϊκό, ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια του:

«Στους προηγούμενους αγώνες υπήρξαν στιγμές που παίξαμε καλά, αλλά αυτός ο αγώνας μπορούμε να πούμε πως ήταν ο καλύτερος αγώνας μας. Ήταν πολύ σημαντική η αντίδρασή μας. Ειχαμε υπομονή σε όλο τον αγώνα, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Το καλό ήταν πως ήμασταν συνέχεια μέσα στο παιχνίδι. Δεν σκέφτηκα καθόλου να αλλάξω κάποιον παίκτη. Στις καθυστερήσεις έκανα τις αλλαγές για να είμαστε πιο καλά. Μετά από πολλούς αγώνες, παίξαμε για πρώτη φορά με έναν παίκτη που ήταν πραγματικός στράικερ, κανονικό “9”άρι. Παίξαμε καλά, χάσαμε πολλές ευκαιρίες, δεν δώσαμε πολλές στον αντίπαλο. Για μας όλα αυτά είναι πολύ θετικά. Όσο κερδίζουμε έτσι και παίζουμε, θα δέσουμε πιο πολύ».

-Για το πόσο δύσκολο ήταν μετά την Τούμπα να κρατήσει ενεργή την ομάδα του ψυχολογικά για να μην απογοητευτεί:

«Ήταν πολύ σημαντική η ψυχολογία στους παίκτες. Με τους παίκτες ήταν το δεύτερο μίτινγκ που έχουμε κάνει (σ.σ. μετά την Τούμπα), όλοι μαζί. Πιστεύω ότι καταλάβαμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Ο Φίλιπ (Μλαντένοβιτς) δεν μπόρεσε να σκοράρει σε πιο εύκολη ευκαιρία (με τον ΠΑΟΚ). Ακόμη κι αν το έβαζε, πάλι θα έλεγα ότι δεν παίξαμε καλά (στην Τούμπα). Εγώ θέλω πάντα με την εμφάνιση του Παναθηναϊκού, να δίνουμε μάχη στο γήπεδο. Όλοι μαζί θα κερδίζουμε κι όλοι θα χάνουμε. Και στο πρώτο παιχνίδι έπρεπε να είχαμε κερδίσει, αλλά τελείωσε ωραία. Για μας είναι πολύ καλό αυτό ψυχολογικά. Πρέπει να βάζουμε σε κάθε αγώνα κάτι παραπάνω και να συνεχίζουμε έτσι».

-Αν είναι ικανοποιημένος από τους νέους παίκτες που έχουν έρθει:

«Είμαι ικανοποιημένος με τις μεταγραφές. Σιγά-σιγά βάζουμε και παραπάνω. Ελπίζω το Σαββατοκύριακο να μην έχουμε κανέναν εκτός που θα είναι τραυματίας, γιατί όσο έχουμε όλους τους παίκτες και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, είναι καλό για την ομάδα. Να είναι η δική μου δουλειά δύσκολη, να διαλέξω τους παίκτες. Με όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους, ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο δυνατός. Σήμερα έβαλα πρώτα τον Κώτσιρα, τον Φίλιπ και τον Μπακασέτα κι άλλαξα τους υπόλοιπους και παρ’ ότι ήταν κουρασμένοι, δεν ζήτησαν ποτέ να βγουν, αλλά έκαναν το καλύτερο. Εγώ σκέφτομαι μία ομάδα που δεν θα αλλάζει όταν γίνονται αλλαγές, αλλά θα συνεχίζει το καλό μας παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου 101 – 87: O Κάνααν οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη (Video)

Άννα Κορακάκη: «Αργυρή» στα 25μ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Σάλος στην ΑΕΚ που «έκλεισε» παίκτη από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58