search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:35
MENU CLOSE

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις πολύτεκνες οικογένειες

01.02.2024 16:08
revma_fos_2909_1920-1080_new
credit: pixabay

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τη νέα κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ) ηλεκτρικής ενέργειας, που αφορά σε πολύτεκνες οικογένειες.

Το εν λόγω ειδικό τιμολόγιο, για οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω, θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2023, με σχετική Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη και της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου.

Επί της διαδικασίας ένταξης, οι δικαιούχοι του ΚΟΤ Γ, υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr/kot), με την υποχρέωση να αναρτήσουν το πιστοποιητικό της οικογενειακής τους κατάστασης, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, ώστε να αποδεικνύεται η πολυτεκνική τους ιδιότητα. Για την ένταξη προβλέπονται διευρυμένα, εισοδηματικά κριτήρια, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη περιουσιακά κριτήρια.

Στο πλαίσιο του ΚΟΤ Γ, παρέχεται μειωμένη τιμή ρεύματος για οικιακή χρήση (αποκλειστικά για κύρια κατοικία), η οποία αφορά σε έκπτωση επί της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 10 λεπτών/kWh.

Διαβάστε επίσης:

Aκρίβεια: Διασκέδαση, ταξίδια και επισκευές έκοψαν οι Έλληνες – Τι δείχνει έρευνα

Παράταση ως τις 29 Φεβρουαρίου για την εγκατάσταση POS από τους νέους υπόχρεους

Αλλάζουν τα τιμολόγια ρεύματος: Έρχονται μεικτά προϊόντα και σταθερά συμβόλαια 6μηνης διάρκειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:34