search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:12
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η πρώτη φάση των προκριματικών για το ευρωψηφοδέλτιο – Άνοιξε η πλατφόρμα του isyriza

01.02.2024 14:32
syriza new

Ξεκινά η διαδικασία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της συγκέντρωσης αιτήσεων ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα του isyriza που άνοιξε σήμερα.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (ανεξαρτήτως αν είναι ήδη εγγεγραμμένα μέλη, ή θα εγγραφούν τώρα για να συμμετάσχουν στην διαδικασία). Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν καλούνται να συμπληρώσουν τις ειδικές φόρμες με τα ερωτηματολόγια που θα βρουν μπαίνοντας στην πλατφόρμα.

Από τους 42 υποψηφίους του ευρωψηφοδελτίου οι δύο, δηλαδή οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, ορίζονται ex officio και μένει να ξεκαθαριστεί τι θα ισχύσει για τις υπόλοιπες 40 θέσεις. Αν δηλαδή θα περάσουν οι πάντες από την προκριματική διαδικασία ή θα υπάρξουν και κάποια θέσεις τις οποίες θα χειριστεί κατ’ αποκλειστικότητα ο πρόεδρος.

Σε πρώτη φάση, μετά την συγκέντρωση των βιογραφικών θα υπάρξει μια πρώτη «διαλογή» από μια Επιτροπή που αναμένεται να εγκρίνει η Πολιτική Γραμματεία όταν έρθει το θέμα προς συζήτηση, επομένως ένας μικρότερος αριθμός συμμετοχών που θα προκύψει από αυτή τη διαδικασία, αναλόγως και με τα κριτήρια επιλογής που θα τεθούν, θα μπει σε ηλεκτρονική ψηφοφορία ή δημοψήφισμα μέσω isyriza. Από την ψηφοφορία θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι που θα μπουν τελικά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας, τα στάδια αλλά ο τρόπος εκλογής, θα αποσαφηνιστούν σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματείας.

Οι «κλειδωμένοι» και αυτοί που «παίζουν»

«Κλειδωμένος» ως προς τη συμμετοχή του, πέραν των ex officio όπως είπαμε, Αρβανίτη και Κουντουρά, θεωρείται ο καθηγητής και σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης.

Επίσης, από «εξωσυριζικούς» ακούγεται εδώ και καιρό το όνομα του μπασκετμπολίστα Νίκος Παππάς.

Η συνεργάτις της κοινοβουλευτικής ομάδας Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του αείμνηστου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, έχει γνωστοποιήσει ότι θα πάρει μέρος στην διαδικασία των προκριματικών εκλογών και θα στείλει το βιογραφικό της στην πλατφόρμα. Επίσης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγονται τα ονόματα της εκπροσώπου Τύπου Δώρας Αυγέρη και της υπεύθυνης για τα think Tanks Διάνας Βουτυράκου. Ενδιαφέρον φαίνεται να εκδηλώνει και ο Διευθυντής της ΚΟ Γιώργος Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Κινητοποιήσεις αγροτών: Η κυβέρνηση «εξορκίζει» το ενδεχόμενο των μπλόκων

Γάμος ομοφύλων: Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο

Κασσελάκης: «Ολοκληρωμένο, μακρόπνοο εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό» (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:08