search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 00:24
MENU CLOSE

Έκρηξη βόμβας στη Σταδίου έξω από τράπεζα, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας – Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές

03.02.2024 01:49
vomva-ypergasias

Έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου στην συμβολή της οδού Σταδίου με την Πεσμαζόγλου κοντά στο υπουργείο Εργασίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ειδικότερα, η βόμβα εξερράγη στη 1:29 τα ξημερώματα, ενώ στις στις 00:49 άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην Εφημερίδα των Συντακτών και είχε προειδοποιήσει για μηχανισμό μεγάλης ισχύος που θα εκραγεί σε 40 λεπτά. Αρχικά δήλωσε πως βρίσκεται στο υπουργείο Εργασίας και σε δεύτερο τηλεφώνημα άλλαξε το σημείο λέγοντας πως είναι σε τράπεζα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα της οδού Πεσμαζόγλου και Σταδίου, έξω από την Alpha Bank και απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Την ευθύνη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας μετέβησαν στο σημείο, αλλά δεν προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Όπως λένε από την αστυνομία, η βόμβα έσκασε όταν συμπληρώθηκαν τα 40 λεπτά που είχε προειδοποιήσει ο άγνωστος.

Σημειώνεται πάντως ότι η ΕΛΑΣ είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου, λόγω ύποπτου αντικειμένου.

Με παρόμοιο τρόπο είχε τοποθετηθεί βόμβα τον Δεκέμβριο του 2016 έξω από το υπουργείο Εργασίας.  Για τον μηχανισμό που τότε είχε εξουδετερωθεί από τους πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”.

Διαβάστε επίσης:

Viral ο μελισσοκόμος από την Καρδίτσα με τις τζίβες – «Ο Μπομπ Μάρλεϊ του Γοργοποτάμου»

Αγρότες: Ούτε «σπάνε» τα μπλόκα, ούτε φέρνει άλλα μέτρα η κυβέρνηση – «Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια», το Σάββατο στην Agrotica ο μεγάλος σταθμός

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 00:24