search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:15
MENU CLOSE

Διδυμότειχο: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο της 9χρονης από στρεπτόκοκκο – Παρουσίασε επεισόδιο αιμόπτυσης και απώλεια συνείδησης

05.02.2024 17:44
NOSOKOMEIO_ALEKSANDROUPOLH

Ένα κοριτσάκι 9 ετών μεταφέρθηκε σήμερα εσπευσμένα στις 13:30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης.

Στο τεστ που του έγινε στο νοσοκομείο ήταν θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί κατέληξε. Η σορός του θα διακομισθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου το παιδί κατέληξε πολύ γρήγορα, μόλις μια ώρα μετά την άφιξή του στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης.

Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης.

Διαβάστε επίσης:

Νοθεία σε γάλα και τυροκομικά: Καταγγελίες για «ελληνοποίηση» προϊόντων και ασυδοσία στην αγορά που εξοντώνει τους κτηνοτρόφους

Βόμβα στο υπ. Εργασίας: Τη διαδρομή των δραστών αναζητά η Αντιτρομοκρατική, με το… βλέμμα στους στρατολόγους (videos)

Μεσολόγγι: Έρευνα των Αρχών για το όπλο της δολοφονίας του Μπάμπη – Ψάχνουν στον χείμαρρο Αγριλιάς 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:04