search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:22
MENU CLOSE

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος- Ακυρώνει τις δημόσιες υποχρεώσεις του – Στο Λονδίνο σπεύδει ο πρίγκιπας Χάρι

05.02.2024 20:06
karolos 987- new

Σε μια σοκαριστική ανακοίνωση προχώρησαν τα ανάκτορα του Μπάκιγκχαμ στη Βρετανία.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, η οποία ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του για διόγκωση προστάτη, με την ανακοίνωση να διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Σύμφωνα με το BBC, o τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά όπως αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

«Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική ομάδα του για την ταχεία παρέμβασή της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λένε ότι ο βασιλιάς “παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό”. Θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι άλλα ανώτερα στελέχη της βασιλικής οικογένειας θα βοηθήσουν να τον υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το παλάιτι του Κένσινγκτον, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επιστρέφει στα καθήκοντά του, μετά την επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον.

Δεν κοινοποιούνται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση. Αν και θα σταματήσει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, ο Βασιλιάς, 75 ετών, θα συνεχίσει τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Ο λόγος που ο βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Πρίγκιπας Χάρι: Επικοινώνησε με τον πατέρα του και θα τον επισκεφθεί στο Λονδίνο

Την ίδια ώρα , ο «ξενιτεμένος» γιος του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπας Χάρι, ήδη μίλησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του και θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τον δει τις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του βασιλιά.

«Ο δούκας μίλησε με τον πατέρα του για τη διάγνωσή του. Θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει την Αυτού Μεγαλειότητα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ο Βασιλιάς Κάρολος ενημέρωσε ο ίδιος τα παιδιά του, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι, αλλά και τα αδέρφια του, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.

Ρίσι Σούνακ: Εύχομαι πλήρη και γρήγορη ανάρρωση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σε δήλωσή μετά την είδηση ​​ότι ο βασιλιάς λαμβάνει θεραπεία για «μια μορφή καρκίνου» είπε: «Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα πλήρη και γρήγορη ανάρρωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει σε πλήρη ισχύ σε ελάχιστο χρόνο και ξέρω ότι ολόκληρη η χώρα θα του εύχεται καλή ανάρρωση».

Τζο Μπάιντεν: Ανησυχώ για τον βασιλιά Κάρολο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως «ανησυχεί» μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο.

Ο Τζο Μπάιντεν ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν είχε κάποια επικοινωνία με τον βασιλιά, είπε ότι «ανησυχώ για την υγεία του» και πως «ελπίζω να έχω μια επικοινωνία μαζί του σύντομα».

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Καρόλου μετά την επέμβαση

Την Κυριακή εθεάθη σε μια λειτουργία στην εκκλησία στο Sandringham, όπου χαιρέτησε τα πλήθη, ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν έκανε μια επέμβαση προστάτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ο βασιλιάς είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του προστάτη του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν ελέγχους προστάτη, ανέφερε τότε το παλάτι.

Λέγεται ότι ήταν ευχαριστημένος που ευαισθητοποίησε σχετικά με το θέμα, με τον ιστότοπο του NHS να αναφέρει μια έκρηξη αναζητήσεων σχετικά με τις παθήσεις του προστάτη.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στην Αγγλία για το στοίχημα Σούνακ με παρουσιαστή για τη Ρουάντα – Πιθανή η παραπομπή του σε επιτροπή δεοντολογίας

ΗΠΑ: Επικίνδυνη καταιγίδα πλήττει την Καλιφόρνια – Προειδοποίηση για «ενδεχομένως θανατηφόρες πλημμύρες»

Νετανιάχου: «Δεν θα δεχθούμε τις απαιτήσεις της Χαμάς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:21