search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 04:45
MENU CLOSE

Το Ευρωκοινοβούλιο της… διαφθοράς – Σχεδόν ένας στους τέσσερις έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο!

05.02.2024 14:22
EVROKOINOVOULIO

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτει διεθνής έρευνα για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία 163 εκλεγμένοι ευρωβουλευτές σε σύνολο 704, φέρεται να εμπλέκονται σε 253 υποθέσεις διαφθοράς, παρενόχλησης και νεποτισμού.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τη «Le Monde», τη «L’Echo», το «De Tijd» και άλλα μέσα ενημέρωσης από 22 κράτη μέλη της ΕΕ και δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη (31/1).

Από τα σκάνδαλα ξεχωρίζει το Qatargate ενώ η έρευνα αναφέρεται και στην υπόθεση του πρωτοδίκως καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού.

Η έρευνα σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντόπισε 45 περιπτώσεις διαφθοράς και συγκεκριμένα 29 περιπτώσεις νεποτισμού κατά τις οποίες ένας ευρωβουλευτής χρησιμοποιεί την επιρροή του υπέρ συγγενούς του και 16 περιπτώσεις δωροδοκίας.

Η παρενόχληση, ιδιαίτερα η σεξουαλική, αποτελεί επίσης σύνηθες φαινόμενο στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Οι εταίροι των ευρωπαίων μέσων ενημέρωσης εντόπισαν 46 περιπτώσεις (φερόμενης ως) άσεμνης συμπεριφοράς στην εργασία, για τις οποίες 37 ευρωβουλευτές ήταν στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων, ενώ σε άλλες 44 περιπτώσεις ευρωβουλευτές ενεπλάκησαν σε απάτη ή υπεξαίρεση.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Σκυλιά κατασπάραξαν 68χρονη μπροστά στον εγγονό της (photos)

Πακιστάν: Δέκα αστυνομικοί νεκροί από επίθεση δεκάδων ενόπλων

Τραγωδία δίχως τέλος στη Χιλή: Στους 112 οι νεκροί από τις πυρκαγιές – Σαράντα τα ενεργά μέτωπα (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15