search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:20
MENU CLOSE

Τραγωδία δίχως τέλος στη Χιλή: Στους 112 οι νεκροί από τις πυρκαγιές – Σαράντα τα ενεργά μέτωπα (videos)

05.02.2024 07:51
chile_fire_new

Στους 112 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων από τις δασικές πυρκαγιές στη Χιλή, όπως ανακοίνωσαν χθες Κυριακή (4/2) οι αρχές.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες να ελέγξουν κάπου σαράντα ενεργές εστίες.

«Πρέπει να πούμε ότι με βάση τις πληροφορίες που λάβαμε από την ιατροδικαστική υπηρεσία, υπάρχουν 112 νεκροί» δήλωσε ο Μανουέλ Μονσάλβε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως δε συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «32 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί».

Εν τω μεταξύ η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς οι παράκτιες πόλεις έχουν πνιγεί στον καπνό και οι κάτοικοι των κεντρικών περιοχών αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ιδιαίτερα πλήττονται οι επαρχίες Μάργα Μάργα και Βαλπαραΐσο, στις οποίες επιβλήθηκε μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας για να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.

Πέρυσι, οι πυρκαγιές που έπληξαν τη Χιλή τη θερινή περίοδο στοίχισαν τη ζωή σε 27 ανθρώπους, και τότε εν μέσω κύματος καύσωνα με θερμοκρασίες-ρεκόρ.

Μετά τη Χιλή και την Κολομβία, κύματα καύσωνα αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ημέρες την Αργεντινή, την Παραγουάη και τη Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ελικόπτερο με 3 επιβαίνοντες συνετρίβη σε λίμνη (Video)

Εικόνες αποκάλυψης στη Χιλή: Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα του θανάτου από τις πυρκαγιές – 99 νεκροί (Videos)

Σινεμά – «Bob Marley One Love»: Ο μύθος της ρέγκε για την ημέρα των ερωτευμένων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:18