search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:19
MENU CLOSE

Αγρότες: Συνεδριάζουν στη Λάρισα για τα μπλόκα – Στο «τραπέζι» κλείσιμο εθνικών οδών και κάθοδος στην Αθήνα (videos)

06.02.2024 13:58
agrotes bloka 8765- new

Στη Νίκαια της Λάρισας πραγματοποιείται η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών, οι οποίοι αναμένεται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Η σύσκεψη, στην οποία μετέχουν αγρότες 50 μπλόκα από 70 αγροκτηνοτροφικούς συλλόγους, αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεών των αγροτών, μετά το κάλεσμα που έχει απευθυνθεί από την περασμένη εβδομάδα στους εκπροσώπους όλων των μπλόκων ανά την επικράτεια σε συνέχεια του συλλαλητηρίου του περασμένου Σαββάτου στην Agrotica.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποκλεισμός εθνικών οδών, δράσεις μέσα σε μεγάλες πόλεις, η κάθοδος στην Αθήνα με διαδήλωση και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι οι βασικότερες προτάσεις που έχουν πέσει στο «τραπέζι» αναφορικά με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τις περαιτέρω κινήσεις των αγροτών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ αν και οι εισηγήσεις από τα περισσότερα μπλόκα είναι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι αγρότες δεν θέλουν να φτάσουν σε αποκλεισμούς δρόμους, όμως όπως λένε, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτά που τους πιέζουν. Αυτό που αναφέρουν οι αγρότες είναι ότι τα όσα ανακοινώθηκαν θεωρούν ότι δεν ικανοποιούν τα αιτήματά τους.

«Διάλογος με ανοιχτούς δρόμους»

Παράλληλα κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει, όχι όμως υπό το καθεστώς της απειλής του κλεισίματος δρόμων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι αγρότες πρέπει να λάβουν ορισμένες αποφάσεις, όπως π.χ. να αποκτήσουν μια οργανωτική δομή, διότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καν συντονιστική επιτροπή.

Την ίδια ώρα και δια στόματος του Λευτέρη Αυγενάκη η κυβέρνηση φαίνεται να ψάχνει λύση στο πρόβλημα μέσω της συναίνεσης.

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πώς «Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο μαζί τους και με διάθεση για συνεννόηση», ενω υποστήριξε πως «η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου είναι προτεραιότητα μας. Τα προβλήματα λόγω ενεργειακής και κλιματικής κρίσης έχουν ενταθεί. Εδώ είμαστε για να πάρουμε αποφάσεις μαζί χωρίς να υπονομεύουν το μέλλον της χώρας. Με συναινέσεις και διάλογο λύνονται τα προβλήματα».

Νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συζήτηση με τους αγρότες – στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων Μητσοτάκη σε δημοσιογράφους – τονίζοντας, ωστόσο ότι η όποια διαβούλευση θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας: Από το κόμπλεξ που μέναμε σε υπόγεια, ήθελα να γίνω πλούσιος – Έχω τα ωραιότερα σπίτια σε όλη την Ελλάδα, δεν έχω πάει ποτέ (video)

Κερατσίνι – Συγκλονίζει η 14χρονη: «Έφυγε ένα μεγάλο βάρος από μέσα μου» – Πώς φέρεται ότι δρούσε ο 78χρονος (video)

Διδυμότειχο: Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 9χρονου κοριτσιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:19