search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:43
MENU CLOSE

Με το βλέμμα στους αγρότες η κυβέρνηση – Προσπάθειες Αυγενάκη να «κλείσει» το μέτωπο: «Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο»

06.02.2024 14:41
augenakis_new

Νέα απόπειρα να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες που αποφάσισαν να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα έκανε η κυβέρνηση, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να δηλώνει στη Βουλή, ανοιχτός στο διάλογο.

«Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο μαζί τους», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την ώρα που οι αγρότες συνεδρίαζαν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους και υποστήριξε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συνεννόηση.

«Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στις αγωνίες των αγροτών και την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα», ανέφερε και πρόσθεσε πως η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η επίλυση των προβλημάτων του κλάδου αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση. «Εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε και να λάβουμε ρεαλιστικές αποφάσεις, μαζί. Αποφάσεις που διασφαλίζουν ένα πιο σταθερό μέλλον στην αγροτική παραγωγή, χωρίς, όμως, να υπονομεύεται το αύριο της χώρας και συνολικά οι μακροχρόνιες θυσίες του ελληνικού λαού», είπε για να προσθέσει πως το διαμορφώνεται μόνο μέσα από κοινή προσπάθεια. «Με συναινέσεις και διάλογο. Όχι με αντιπαραθέσεις και αρνήσεις. Τα προβλήματα στις δημοκρατίες λύνονται με διάλογο και με διάθεση για συνεννόηση, στην οποία η κυβέρνηση επιμένει», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες εντάθηκαν λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης έχουν ενταθεί. «Εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε και να λάβουμε ρεαλιστικές αποφάσεις, μαζί», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Δώρα Αυγέρη: «Πυρά» κατά Μητσοτάκη – Αυγενάκη για τη μείωση της βασικής ενίσχυσης των αγροτών

Μητσοτάκης από το Τζάνειο: Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πιάνουν τόπο (Video)

Ο Κασσελάκης παρουσιάζει το think tank Παιδείας: Πανεπιστημιακοί και ερευνητές – «Οι άριστοι της κοινωνίας θα βρίσκονται δίπλα μου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:35