search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 12:37
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Στο πλευρό του η Καμίλα και τα παιδιά του – Η εικόνα μετά το σοκ της είδησης για τον καρκίνο (Videos/Photos)

06.02.2024 11:34
charles2 new

Ραγδαίες εξελίξεις στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας πυροδοτεί η περιπέτεια της υγείας του βασιλιά Καρόλου. Ο βασιλιάς ενημέρωσε προσωπικά τον γιο του ότι πάσχει από καρκίνο και ο πρίγκιπας Χάρι επιβιβάστηκε αμέσως στην πρώτη πτήση προς Λονδίνο, όπου επιστρέφει μόνος του, χωρίς την Μέγκαν και τα παιδιά τους.

Στο προσκήνιο πάλι ο πρίγκιπας Χάρι

Ο βασιλικός σχολιαστής Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς, τον οποίον επικαλείται η Daily Mail, δήλωσε ότι «ο Χάρι θα βάλει στην άκρη το παρελθόν με δεδομένη την σοβαρή κατάσταση.

Είναι σημαντικό όλοι στην βασιλική οικογένεια, περιλαμβανομένου του δούκα του Σάσεξ, να κινηθούν προς την σωστή κατεύθυνση».

Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται στο Λονδίνο μέχρι το μεσημέρι αλλά δεν είναι γνωστό αν θα συναντηθεί με τον αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ή την πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία αναρρώνει μετά από σοβαρή εγχείριση στην κοιλιά. Ωστόσο ειδικοί αναλυτές εκφράζουν την ελπίδα ότι το ταξίδι του δούκα του Σάσεξ θα τον φέρει κοντά στον Κάρολο και τον Ουίλιαμ.

Ωστόσο όπως σημειώνει η Daily Mail και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Από τη μία είναι η θλίψη και το άγχος για την ασθένεια του βασιλιά και από την άλλη το γεγονός ότι πρέπει να συνυπάρξει με τον αδελφό του και να κάνει υποχωρήσεις, μετά από μία περίοδο έντονων διαφωνιών.

Στο πλευρό του Καρόλου η Καμίλα

Ο βασιλιάς πέρασε τη νύχτα στην κατοικία του στο Λονδίνο, έχοντας αρχίσει θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου και συγγενείς και φίλοι διαβεβαιώνουν ότι «τηρεί θετική στάση» μετά την διάγνωση.

Ο 75χρονος Κάρολος έφτασε στο Λονδίνο χθες από το Σάντρινγχαμ, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Καμίλα, για να αρχίσει τις θεραπείες.

Πέρασε το βράδυ στο Κλάρενς Χάους, σύμφωνα με το Sky News.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε «σοκαρισμένος και λυπημένος» από τα δυσάρεστα νέα για τον βασιλιά, προσθέτοντας ότι «ευτυχώς (ο καρκίνος) εντοπίστηκε εγκαίρως».

Από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Καρόλου έγινε γνωστό ότι ο καρκίνος – που δεν έχει αποκαλυφθεί ποιο όργανο έχει προσβάλει – εντοπίστηκε πολύ νωρίς και η πρόγνωση είναι καλή. «Ο ίδιος και οι γιατροί του είναι πολύ, πολύ θετικοί», δήλωσε οικογενειακός φίλος του βασιλιά.

Ποιοι θα πάρουν το βάρος των βασιλικών καθηκόντων

Η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης του παλατιού για το πρόβλημα υγείας του βασιλιά εγείρει και ζητήματα πρωτοκόλλου και βασιλικών καθηκόντων, καθώς για όσο διάστημα ακολουθεί θεραπεία ο Κάρολος δεν θα ασκεί δημόσια καθήκοντα. Αντιθέτως δεν έχει αλλάξει το πρόγραμμα της Καμίλα, η οποία πάντως έχει ως πρωταρχικό ρόλο να συμπαρασταθεί στον βασιλιά.

Κατά την Sun ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η βασίλισσα Καμίλα θα μοιραστούν «το βάρος» των καθηκόντων του βασιλιά, όσο διάστημα ο Κάρολος θα κάνει θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Είναι βέβαιο ότι η θεραπεία που ακολουθεί ο Κάρολος δεν θα του επιτρέψει να παραστεί στο αββαείο του Ουεστμινστερ για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, στις 11 Μαρτίου, όπου πιθανώς θα τον αντικαταστήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Ο Κάρολος και η Καμίλα είχαν προγραμματίσει ταξίδια στον Καναδά, τον Μάιο και στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Οκτώβριο. Προφανώς το ταξίδι τον Μάιο δεν θα πραγματοποιηθεί και είναι άγνωστο σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται τον Οκτώβριο. Πιθανότατα σε κάποιες δημόσιες εμφανίσεις θα τον αντικαταστήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, όπως εξάλλου έκανε και ο Κάρολος όταν η βασίλισσα Ελισάβετ δεν μπορούσε να παραβρεθεί σε κάποια δημόσια εμφάνιση.

Ο αρθρογράφος της Daily Mail, Ρόμπερτ Χάρντμαν, δήλωσε στο BBC News ότι η «ομάδα» της βασιλικής οικογένειας θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα μετά τη διάγνωση ότι ο βασιλιάς πάσχει από καρκίνο.

Κατά το Sky News ο βασιλιάς θα εξακολουθήσει την εβδομαδιαία επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, για όσο κάνει θεραπεία, αλλά μάλλον δεν θα είναι δια ζώσης, καθώς οι γιατροί αναμένεται ότι θα τον συμβουλεύσουν να μειώσει τις προσωπικές επαφές.

Πάντως όπως σημειώνει το γερμανικό Der Spiegel, «οι Ουίνδσορ είναι γερά κόκκαλα» καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε σε ηλικία 96 χρόνων, ενώ ο πατέρας του Καρόλου, Φίλιππος, έφτασε μέχρι τα 99.

Διαβάστε επίσης

Σουδάν: Κάθε 2 ώρες πεθαίνει ένα παιδί σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Βρετανία: Σε σοκ μετά την αποκάλυψη ότι ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει απο καρκίνο (Video)

Ο Καναδάς στο έλεος «ιστορικής χιονοθύελλας» (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 12:35