search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:35
MENU CLOSE

Βρετανία: Σε σοκ μετά την αποκάλυψη ότι ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει απο καρκίνο – «Η πρόγνωση είναι καλή» λέει το Παλάτι (Video)

06.02.2024 07:20
charles new

Σε σοκ βρίσκεται η βρετανική κοινή γνώμη μετά την αποκάλυψη χθες το βράδυ ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Παρά το τσουχτερό κρύο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ λες και θα έβγαινε κάποιος από το εσωτερικό του και θα τους ενημέρωνε για την κατάσταση της υγείας του Βασιλιά τους.

Μάλιστα, η Εκκλησία της Αγγλίας έγραψε μια προσευχή για τον βασιλιά Κάρολο και την ανέβασε στα social media: «Πατέρα του ελέους, δώσε στον Κάρολο τον Βασιλιά μας παρηγοριά και βέβαιη εμπιστοσύνη σε σένα, και φύλαξέ τον σε αιώνια ειρήνη και ασφάλεια, μέσω του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας».

Υπενθυμίζεται ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, εξέδωσαν ανακοίνωση χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τη μορφή της νόσου.

Ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε τη Δευτέρα κύκλο θεραπειών, για την έκβαση των οποίων εκφράζει αισιοδοξία και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού.

Σύμφωνα με τη Daily Mail που επικαλείται πηγές του παλατιού πρόλαβαν τον καρκίνο σε αρχικό στάδιο και η πρόγνωση είναι καλή.

Η Mail αναφέρει ακόμη ότι σύμφωνα με πηγές της ο βασιλιάς γνώριζε για τη διάγνωσή του από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, επιμένοντας ο ίδιος να πάρι στην εκκλησία στο Νόρφολκ την περασμένη Κυριακή και να χαιρετήσει θερμά τους συγκεντρωμένους.

Η Καμίλα, πάλι, ενώ γνώριζε για τη διάγνωση, πήγε στα εγκαίνια μιας νέας μονάδας φροντίδας για τον καρκίνο στο Λονδίνο την Τετάρτη.

Στην περίπτωση που ο βασιλιάς δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του και ιδιαίτερα στις δημόσιες εμφανίσεις του, τότε το πρωτόκολλο προβλέπει την εκπροσώπησή του από τη βασίλισσα Καμίλα ή τον πρωτότοκο γιο του, τον Γουίλιαμ, πρίγκηπα της Ουαλίας. Αυτός όμως, κατά σατανική σύμπτωση, καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη φροντίδα της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον, η οποία -υποτίθεται τουλάχιστον- πως αναρρώνει από μια σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, και από την άλλη να σταθεί στο πλευρό του πατέρα του

Ο Κάρολος δημοσιοποίησε την κατάσταση της υγείας του

Ο Κάρολος διαδέχθηκε στον βρετανικό θρόνο τη μητέρα του, Ελισάβετ Β΄, μετά τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2022. Παρότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών για θέματα υγείας, ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να γνωστοποιήσει τη διάγνωσή του.

Τον προηγούμενο μήνα είχε νοσηλευτεί για τρεις ημέρες λόγω επέμβασης για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της νοσηλείας διαπιστώθηκε όμως «ένα διαφορετικό ζήτημα ανησυχίας. Οι επακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

Ο λόγος που ο βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Επιστρέφει ο πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο για να είναι κοντά στον πατέρα του

Στη Βρετανία αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο πρίγκιπας Χάρι, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του, μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA που επικαλείται πηγή από το περιβάλλον του δούκα του Σάσεξ. Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ έχουν μετακομίσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου ζουν με τα δύο παιδιά τους.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον βασιλιά Κάρολο. «Δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιστρέψει δυνατός πολύ σύντομα και γνωρίζω πως όλη η χώρα του στέλνει ευχές», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την ανησυχία του μόλις ενημερώθηκε για την περιπέτεια της υγείας του βρετανού μονάρχη και είπε σε δημοσιογράφους πως θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του. Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social ότι «είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, τον οποίο γνώρισα καλά στη διάρκεια της προεδρίας μου. Προσευχόμαστε όλοι να έχει ταχεία και πλήρη ανάρρωση».

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μετά την επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον

«Ασπίδες»: Στην Ελλάδα η κεντρική διοίκηση από ξηράς της επιχείρησης προστασίας εμπορικών πλοίων από τους Χούθι

Μπλίνκεν: Στη Σαουδική Αραβία ο Αμερικανός ΥΠΕΞ – Περιοδεία στη Μέση Ανατολή με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:35