search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:23
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η «προβληματική» παρουσία Χριστοδουλάκη με Τεμπονέρα – Αχτσιόγλου

08.02.2024 07:49
pasok_vouli_new

Σήμερα Πέμπτη συνεδριάζει τελικά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, συνεδρίαση η οποία πήγαινε από μέρα σε μέρα καθώς η επικαιρότητα δεν βοηθούσε να πραγματοποιηθεί. 

Στη σκιά της κοινής εκδήλωσης των Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με βασική ατζέντα το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει το πρόβλημα της καταψήφισης του νομοσχεδίου από σημαντικό αριθμό βουλευτών (12-14 βουλευτές) και θα προσπαθήσει να τους πείσει. Το σίγουρο είναι ότι η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα στηρίξει τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το πρόβλημα στο Κίνημα δεν είναι ορατό. Ο Νίκος Ανδρουλάκης «τραυματίζεται» από αυτή τη διαδικασία μιας και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι δεδομένες και αποφασίστηκαν και στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος. 

Πάντως, στελέχη του Κινήματος περιμένουν να δουν αν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα κάνει κάποια αναφορά στην εκδήλωση της Τρίτης στο θέατρο «Άλφα», η οποία έχει βάλει «φωτιά». Το σίγουρο είναι ότι εάν δε τεθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα υπάρξουν αιχμές από βουλευτές όταν πάρουν το λόγο. Το «άδειασμα» στον Μανώλη Χριστοδουλάκη έγινε πάντως με κάθε επισημότητα τόσο από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο, όσο και από τον Εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Γλαβίνα.

«Δεν υπήρχε ενημέρωση του κόμματος για τη συγκεκριμένη εκδήλωσε, ούτε συζήτηση με κάποιον στο κόμμα. Προφανώς, αυτό είναι προβληματικό, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας τους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές», ήταν το σχόλιο των δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ. 

Οι άξονες του Ανδρουλάκη

Στο ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαροι πως σήμερα είναι «το δεύτερο κόμμα και κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον». Ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ζητήσει από τους βουλευτές του περισσότερη δουλειά. «Να παράγουμε έναν αξιόπιστο και σοβαρό λόγο. Να μιλάμε με ειλικρίνεια και να μην κάνουμε μικροπολιτική. Να προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ρεαλισμό και να είμαστε φυσικά πάντα σύμφωνοι με τις αξίες και τις αρχές μας», είναι το μήνυμα που θα στείλει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην (κλειστή) Κοινοβουλευτική του Ομάδα. 

Τα κεντρικά σημεία του Κινήματος άλλωστε είναι: 

Ευρωεκλογές: Είναι η αρχή για να γίνει η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης να οδηγήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές, στο να έχει η Νέα Δημοκρατία αντίπαλο που θα τη νικήσει. Αν το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές είναι αξιωματική αντιπολίτευση με τη σφραγίδα της λαϊκής ετυμηγορίας, η άνοδός του θα είναι ραγδαία

Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα έχει κυβερνητικό πρόγραμμα με ουσιαστικές και σύγχρονες θέσεις, και μια παράταξη που δεν λαϊκίζει και διαθέτει πολιτικά πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας. «Χτίζουμε» πολιτικά στελέχη, οικοδομούμε μια πολιτική σε πρόσωπα αξιόπιστα που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα με επάρκεια

Συνεργασίες: Ανοικτό κάλεσμα με κοινωνικούς όρους προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Όχι στην συγκόλληση κομμάτων

Μία μέρα πριν τη σύγκρουση με Μητσοτάκη 

Ένα από τα κεντρικά ζητήματα που απασχολεί όλη την εβδομάδα που τρέχει τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι η στεγαστική κρίση. Χθες ανέβηκε και το βίντεο της καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων να αναφέρει: 

«Η σωρευτική αύξηση των ενοικίων κατά την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν 50%. Το 72% των ενοικιαστών δίνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για το ενοίκιο! Οικογένειες, νέα ζευγάρια, φοιτητές οδηγούνται σε αδιέξοδο και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιτρέπει να μετατρέπονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε ξενοδοχεία χωρίς τους περιορισμούς, που έθεσαν άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, και συνεχίζει πολιτικές όπως η golden visa, που ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογα προβλήματα, είτε παγώνει είτε καταργείται. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, μέτρα για να αποκλιμακωθούν τα ενοίκια και βέβαια την πλήρη κατάργηση ή έστω αναστολή της golden visa. Για να πάψει το δικαίωμα στη στέγαση να θεωρείται πολυτέλεια». 

Την Παρασκευή είναι μάλιστα και η μεγάλη σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στην ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την στεγαστική κρίση.  

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση στις συμπληγάδες αγροτών και φοιτητών – Ρωγμή στην εικόνα κυριαρχίας οι κινητοποιήσεις

Στην Αθήνα ο Βέμπερ για συνάντηση με Μητσοτάκη στη σκιά του ψηφίσματος για το κράτος δικαίου

ΣΥΡΙΖΑ: Τετ α τετ Τσίπρα-Τεμπονέρα, μια συνάντηση με διπλή ανάγνωση εν μέσω ταραχής για την εκδήλωση των τριών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:17