search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:05
MENU CLOSE

Με μετακινήσεις 5 αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν τα χειρουργεία στο «Αγλαΐα Κυριακού»

09.02.2024 15:01
paidon–new

Με προσωρινές μετακινήσεις αναισθησιολόγων από τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης, «Αγία Σοφία» και Κορίνθου και έκτακτες προσλήψεις προσπαθεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης να κρατήσει ανοιχτά τα χειρουργεία του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ωστόσο, οι γιατροί του Χειρουργικού Τομέα του νοσοκομείου, μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχαν σήμερα το πρωί, αποφάσισαν ότι θα ανοίξουν τα χειρουργεία τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου με την προϋπόθεση άμεσα να προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία 5 διαθέσιμες θέσεις αναισθησιολόγων για το εν λόγω παιδιατρικό νοσοκομείο.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η Διεύθυνση του Χειρουργικού Τομέα του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριάκου προς τη διοίκηση του νοσοκομείου:

«Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”, του σημερινού εγγράφου από την 1ης Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε: να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.»

Σύμφωνα με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) που έλαβε την απόφαση για τις προσωρινές μετακινήσεις των αναισθησιολόγων από τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης «Αγία Σοφία» και Κορίνθου, στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» υπάρχουν 11 οργανικές θέσεις, είναι καλυμμένες οι δέκα εκ των οποίων οι 9 με μόνιμο προσωπικό και μια γιατρό σε προσωποπαγή θέση. Συνολικά είναι η δύναμη του Αναισθησιολογικού Τμήματος αποτελείται από δέκα γιατρούς και ποσοστό 91%.

Επίσης από τις οκτώ χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν οι τρεις. Αναφορικά με τις τρεις κενές θέσεις αναισθησιολόγων, η 1η ΥΠΕ αναφέρει ότι έχει ήδη υποβάλλει αίτηση για προκήρυξη προσλήψεων 3 θέσεων.

Διαβάστε επίσης:

Μαστογραφία: Το 60% των παραπεμπτικών είναι ανεκτέλεστο

Σπονδυλική στένωση: Ποιες είναι οι αιτίες και πως θεραπεύεται

Καταγγελία διαβητικών: Ο ΕΟΠΥΥ έχει αφήσει παιδιά χωρίς αναλώσιμα για τρεις μήνες – Να γίνει ΕΔΕ για το χάος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:04