search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:38
MENU CLOSE

Συναγερμός στη Γάζα: Χαμάς και διεθνής κοινότητα ανησυχούν για το ισραηλινό σχέδιο επίθεσης στη Ράφα – Προειδοποίηση για «μακελειό»

10.02.2024 17:04
palestini

Την ανησυχία της για μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της Ράφα εκφράζει η διεθνής κοινότητα αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να «προετοιμάσει» μια επίθεση στο τελευταίο καταφύγιο των εκτοπισμένων του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες».

«Προειδοποιούμε για μια καταστροφή και ένα μακελειό που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες και τραυματίες», ανέφερε σε ανακοίνωση η ισλαμιστική οργάνωση, προσθέτοντας ότι για αυτές τις πιθανές επιπτώσεις θα θεωρήσει «υπεύθυνες την αμερικανική κυβέρνηση, τη διεθνή κοινότητα και την ισραηλινή κατοχή».

Την ίδια ώρα, θέση πήρε και η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Αναλένα Μπέρμποκ που προειδοποίησε σήμερα έναντι μιας ενδεχόμενης επίθεσης του ισραηλινού στρατού στη Ράφα.

«Η απελπισία στη Ράφα είναι ήδη αδιανόητη. 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν εκεί καταφύγιο από τις μάχες σε ένα πολύ περιορισμένο χώρο. Μια επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον της Ράφα θα ήταν μια εξαγγελλόμενη ανθρωπιστική καταστροφή», επισήμανε η Μπέρμποκ σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο X (πρώην Twitter).

«Το Ισραήλ πρέπει να αμυνθεί έναντι του τρόμου της Χαμάς, όμως περιορίζοντας όσο είναι δυνατόν τα βάσανα του άμαχου πληθυσμού», τόνισε η Μπέρμποκ.

Η ίδια επανέλαβε τις εκκλήσεις της Γερμανίας υπέρ της εφαρμογής μιας κατάπαυσης του πυρός, προκειμένου «οι ισραηλινοί όμηροι εντέλει να απελευθερωθούν» και ανακοίνωσε πως θα μεταβεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ για να συζητήσει το θέμα.

Χθες βράδυ, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως το ισραηλινό σχέδιο επίθεσης στη Ράφα, τελευταίο καταφύγιο των εκτοπισμένων από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, είναι ανησυχητικό.

«Οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Ράφα είναι ανησυχητικές», τόνισε ο Μπορέλ στην πλατφόρμα X, προσθέτοντας ότι «αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες, επιδεινώνοντας μια ήδη οικτρή ανθρωπιστική κατάσταση και έναν αβάσταχτο απολογισμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων».

Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα έναν απολογισμό 28.064 νεκρών, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και έφηβοι, στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Κάνει λόγο για ένα σύνολο 117 νεκρών το τελευταίο 24ωρο και για 67.611 τραυματίες, από την έναρξη του πολέμου την 7η Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε σε καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων ο μπασίστας των Jamiroquai

Βρετανία: Ο δήμαρχος του Λονδίνου ανησυχεί για «χάος» στα τρένα από τους νέους ελέγχους της Ε.Ε.

Πακιστάν: Ο Ιμράν Χαν σκοπεύει να σχηματίσει κυβέρνηση – Ζητά τη δημοσίευση των εκλογικών αποτελεσμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:36