search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:24
MENU CLOSE

Ένταση στην Αλεξανδρούπολη: Αγρότες εισέβαλαν στο αεροδρόμιο – Ακύρωσε τη συνάντηση μαζί τους ο Αυγενάκης

11.02.2024 21:25
AGROTES

Ένταξη επικράτησε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, καθώς αγρότες περίμεναν να συναντήσουν τον Λευτέρη Αυγενάκη και εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thesstoday, ο Λευτέρης Αυγενάκης ενώ επρόκειτο να συναντήσει αντιπροσωπεία αγροτών, τελικά αρνήθηκε με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με τα τρακτέρ τους.

Εκεί, οι αγρότες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να ξεκινήσει ένταση με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ίδιοι νωρίτερα είχαν κατασκηνώσει έξω από το ξενοδοχείο όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τον υφυπουργό, Σταυρό Κελέτση, είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη, το πρόγραμμα του υπουργού έπρεπε να αλλάξει καθώς η ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή με εκπροσώπους φορέων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, διήρκησε, «πολύ παραπάνω από το προγραμματισμένο, περισσότερες από 3,5 ώρες».

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή και επανέλαβε ότι η πόρτα του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή.

Στο μεταξύ, οι αγρότες στο Αμύνταιο προχωρούν σε κλείσιμο δρόμου Φλώρινας – Θεσσαλονίκης στον κόμβο του Φιλώτα τη Δευτέρα από τις 16:00 έως τις 17:00.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι αγρότες: «Παραμένουμε σε θέση μάχης ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη. Μετά το κλείσιμο του δρόμου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο μπλόκο ώστε να αποφασίσουμε πώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον εμπορικό κόσμο και όλη την τοπική κοινωνία να συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν τον αγώνα των αγροτών. Διεκδικούμε την επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας».

Υπενθυμίζεται πως όλο το σαββατοκύριακο οι αγρότες σε όλη τη χώρα επέμεναν στα μπλόκα εν αναμονή της συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

Αργά το απόγευμα, οι αγρότες του Αιγίου έκλεισαν την Εθνική οδό, στο ρεύμα από Αθήνα προς Πάτρα σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, αφού αρχικά είχαν αναφέρει ότι θα κλείσουν την παλαιά Εθνική Οδό. Ωστόσο αποφάσισαν να κλείσουν τον δρόμο για μισή ώρα μόνο, σε μια συμβολική κίνηση – μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Το μεσημέρι της Κυριακής, αγρότες της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του κόμβου των Νέων Μουδανιών για οκτώ ώρες.

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στη γέφυρα των Καστανιών Έβρου προχώρησαν την Κυριακή και οι αγρότες στον Έβρο, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να κλείσουν τις επόμενες ώρες ακόμη και το τελωνείο στην περιοχή, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους έδωσαν στην υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου των Γρεβενών, κατά την διάρκεια εκδήλωσης κοπής πίτας της ΝΔ Γρεβενών.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη, οι μελισσοκόμοι διαμαρτυρήθηκαν χθες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους από το πρωί με σειρές από άδειες κυψέλες, από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα

Eύβοια: Καίγεται το Λιβάρι – Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους

Ανδρέας Καραγιάννης: Ο δημοσιογράφος του ekklisiaonline καταγγέλλει πως δέχτηκε επίθεση μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα(Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07